Bist 100
10.471,32 0%
DOLAR
32,79 1,53%
EURO
35,16 0,53%
ALTIN
2.447,14 2,86%

Emekliye tek seferlik 5000 TL ikramiye ödemesi! Başvurular 2 gün sonra açılacak

Devlet destek ödemeleri tam gaz devam ediyor. Bu yardım ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Vatandaşa bayram öncesi ilaç gibi gelecek yardım ödemesi o belediye tarafından duyuruldu. İşte detaylar…

Yayın Tarihi: 23.05.2024 21:22
Güncelleme Tarihi: 23.05.2024 21:22

Emekliye tek seferlik 5000 TL ikramiye ödemesi! Başvurular 2 gün sonra açılacak

İhtiyaç sahibi milyonlarca vatandaşı en zor zamanında yatmaya başlayan destek yardım ödemeleri tüm hızıyla devam ediyor. B u destek ödemelerini zaman zaman belediyelerde yapıyor. İşte Denizli belediyesi de ihtiyaç sahibi vatandaşlara bayram öncesi destek ödemesi yapılacağı müjdesini verdi. Detaylar haberimizde...

dizi

EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE VERİLECEK ‘PAZARTESİ GÜNÜ BAŞVURULAR BAŞLIYOR’

Ekonomik sıkıntılar ile mücadele etmeye çalışan emekli vatandaşa büyük müjde. Milyonlarca emeklinin havalara uçacağı ödeme haberi o belediyeden geldi. Ayrıntılar haberimizde…

O EMEKLİLERE BAYRAM GELMEDEN 5 BİN TL İKRAMİYE VERİLECEK

Denizli Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun emeklilere açıkladığı 5 bin TL ikramiye için başvurular 20 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. Sosyal yardıma hak kazanan emekliler, "bir eli verirse diğer eli görmez" hedefiyle başvuru yapacak. Bu destekten “Horoz Kart” ile yararlanabilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurunuzu 20 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Denizli Büyükşehir Belediyesi internet sitesi (https://www.denizli.bel.tr/) üzerinden veya şehir merkezindeki 8 farklı noktadan ve 17 ildeki DESKİ birimlerinden yapabilirsiniz.

Denizli merkezde, DESKİ Genel Müdürü, Çınar Kapalı Spor Salonu, Nihat Zeybekci Kent Kültür ve Kongre Merkezi, Anafartalar Kapalı Yüzme Havuzu, Sevindik Sosyal Aktivite Merkezi, Kayıhan Kapalı Yüzme Havuzu, Kapalı Yüzme Havuzu Çakmak-Karahasanlı, Cemiyet Mehmet Akif Ersoy Aktivite Merkezi .

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Başvuruların şahsen ve mesai saatleri içerisinde yapılması gerekmektedir. İstenilen belgenin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı olduğu da söyleniyor. Başvuru detayları aşağıdaki gibidir:

1 Nisan 2024'ten önce en az 60 yaşında veya daha büyük olması

1 Nisan 2024 tarihinden önce 6 ay boyunca Denizli il sınırlarında sürekli ikamet ediyor olması

 Başvuru sahibinin ve eşinin aylık gelirinin en fazla 10.000 TL olması gerekmektedir.

Başvuru sahibi ve eşi aktif çalışan ve vergi mükellefi olmaması

Hanede yaşayan herkesin tapuda hiçbir kaydının olmaması.

Başvuru sahibinin ve eşinin 2019 model (5 yaş) ve üzeri binek araç/iş makinası (traktör vb.)/kamyonet tescilinin bulunmaması ve varsa en fazla 2019 yılı tesciline göre 1 adet araç tescili olması, araç mevcuttur.

Hanede yaşayan kişilerin banka hesaplarında en fazla 100.000 TL bulunması gerekmektedir.

En geç 1 Nisan 2024 tarihine kadar yaşlılık aylığı ve malullük aylığı alan 60 yaş ve üzeri vatandaşlar da başvuru yapabilecek.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Başvuruların şahsen ve mesai saatleri içerisinde yapılması gerekmektedir. İstenilen belgenin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı olduğu da söyleniyor. Başvuru detayları aşağıdaki gibidir:

HOROZ KART NEDİR?

Horoz Kart, Denizli Belediyesi tarafından hayata geçirilecek yeni bir kart sistemidir. Bu kartla emeklilere verilecek 5 bin TL'lik desteğin "bir elin verdiğini diğer elin görmemesi" şeklinde sağlanacağı belirtiliyor.