BabaFest 2025’te DOSTEK Koleji Öğrencilerine Sertifikalar Verildi
Babadağ Belediyesi, Babadağlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BASİAD) ile Denizli Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Vakfı (DOSAV) bağlı DOSTEK Koleji iş birliğiyle düzenlenen BabaFest 2025 kapsamında "Tarihin Kumaşa Dokunuşu" defilesiyle beğeni toplayan öğrencilere sertifikaları verildi.
Defile ve üretim süreci
17–19 Ekim 2025 tarihlerinde gerçekleştirilen festivalde DOSTEK Koleji Moda Tasarım Bölümü öğretmenlerinin rehberliğinde hazırlanan ve öğrenciler tarafından tasarlanıp üretilen 65 özgün kıyafet, 18 Ekim 2025 tarihinde sahnede sunulmuş ve izleyicilerden tam not almıştı.
Sertifika töreni ve protokol
Festivalin ardından DOSTEK Koleji Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine; Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral, Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, BASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Değirmenci, BASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Tahtalı, Babadağ Belediyesi Kültür Müdürü Betül Gezgin, DOSTEK Koleji Müdürü Saadettin Dumlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Yetkililerin mesajları
Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral törende şunları söyledi: "Babadağ’ın köklü kültürüne ve Babadağ’da emekle dokunan kumaşlara yeniden hayat vermeniz bizim için tarif edilemez bir mutluluk kaynağıdır. Babadağ’da düzenlediğimiz festivalimize değerli katkılarından dolayı Denizli OSB Yönetimimize ve muhteşem defile için DOSTEK Kolejimize, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz".
BASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Değirmenci ise gençlerin üretime ve tasarıma yönelmesinin önemine dikkat çekerek, "Sanayi ile eğitimi buluşturan her adım, geleceğimize yapılan yatırımdır. Öğrencilerimizin tasarımlarındaki özgünlük ve emek bizleri çok etkiledi" ifadelerini kullandı.
Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş tekstil sektörünün geleceğinde gençlerin rolüne vurgu yaparak, "Bugün burada gördüğümüz yaratıcılık, sektörümüzün geleceğine duyduğumuz güveni artırıyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.
DOSTEK Koleji Müdürü Saadettin Dumlu de öğrenci başarısının okulun eğitim kalitesinin yansıması olduğuna değinerek, "Öğrencilerimiz yalnızca öğrenmekle kalmıyor, üretiyor ve sahnede kendi emeklerinin karşılığını alıyor. Onlarla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.
Takdim edilen belgeler
Konuşmaların ardından defilede emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür sertifikaları verildi. Ayrıca BASİAD tarafından, BASİAD Hatıra Ormanında öğrenciler adına dikilen fidanların sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
BABADAĞ BELEDİYESİ, BABADAĞLI SANAYİCİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ İLE DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ SANAYİCİLERİ VAKFINA (DOSAV) BAĞLI DOSTEK KOLEJİ İŞ BİRLİĞİYLE 17–19 EKİM 2025 TARİHLERİ ARASINDA BU YIL 7’NCİSİ DÜZENLENEN BABAFEST’TE "TARİHİN KUMAŞA DOKUNUŞU" DEFİLESİYLE BÜYÜK BEĞENİ TOPLAYAN DOSTEK KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNE SERTİFİKALARI DÜZENLENEN TÖRENLE VERİLDİ.