Eskişehir'de Trafik Kazası: 13 Yaşındaki Öykü Şahin'in Babası Olayı Anlattı
Eskişehir'de önceki gün meydana gelen trafik kazasında 13 yaşındaki Öykü Şahin hayatını kaybetti. Kaza, 22 Ekim gecesi Kızılinler Mahallesi Sarıcabayır mevkiinda gerçekleşti.
Kaza Detayları
Olayda, 13 yaşındaki Öykü Şahin’in idaresinde olduğu iddia edilen 26 AIC 470 plakalı SUV otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole uçtu. Kazada Emre K. (28), Hamdi D. (37) ile 13 yaşlarındaki A.D ve A.S. yaralandı; Öykü Şahin olay yerinde hayatını kaybetti. Yapılan inceleme sonucu çocuklarla akrabalığı olmayan şahıslardan Emre K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Babanın Açıklamaları
Kazada kızını kaybeden baba Hüseyin Şahin, yaşadığı şaşkınlığı ve taleplerini şöyle anlattı:
"Kızım saat 6-7 gibi, ’Parka gidiyorum’ diye evden çıkıyor. Telefonla görüştüğüm zaman, 11.00’de tekrar yanıma geleceğini söyledi. Oradan Abdullah isimli bir şahıs tarafından 2 kişiye yönlendirilmiş. O araçta 3 kız, 2 erkek gitmişler. Kızılinler yolunda kaza yapmışlar. Ben bu şahısları hiçbir şekilde tanımıyorum. Abdullah denen şahıs, bunlar gibi daha 10-15 tane kız çocuğuna yardımcı olduğunu söylüyor. Bunlar hakkında da herhangi bir bilgi vermiyor. Yani nasıl, ne şekilde yardımcı olduğunu da bilmiyorum. Şu anda sadece Emre adında bir şahıs tutuklandı. Diğer şahıslar tutuklanmadı. Şu anda onların da tutuklanmasını istiyorum. Şahsın 27 yaşında olduğunu biliyorum, evli olup olmadığını tam bilmiyorum. Onları daha önce kızımın yanında görmedim. Bu kişilerin gözaltına alınmasını istiyorum, çünkü dışarıda başka insanlara da zarar verebilirler. Bunu göz önünde bulundurmalarını istiyorum. Benim çocuğum öldü ama başka çocukların başına bir şey gelmesin. Birisi 27, birisi 35 yaşlarında. Kızım 13 yaşında maalesef. Bu yaştaki çocuklarla bu şahısların bir arada bile bulunması çok muhtemel bir şey değil. İnsanın aklına gelmeyecek şeyler. Nasıl oldu, bilmiyorum. Diğer kızlar da aynı, 13 yaşındalar. Kızımla hiçbir iletişim problemimiz yok, ama son zamanlar biraz asiydi, çıkıyordu, geliyordu. Ergenlik gibi düşünüyorduk. Bu iş bizim başımıza geldi, inşallah başkalarının başına gelmez. Telefon kayıtlarında da her şeyin açığa çıkacağını düşünüyorum, ama maalesef süreç uzun olacak. O yüzden biraz tedirginim. Çocuklara uyuşturucu madde içeren bir hap verdikleri söylendi. Kızlar tarafından kullanılmış"
ESKİŞEHİR'DE MEYDANA GELEN KAZADA HAYATINI KAYBEDEN 13 YAŞINDAKİ ÖYKÜ ŞAHİN'İN BABASI HÜSEYİN ŞAHİN ARAÇTA BULUNAN DİĞER YAŞI BÜÜK ŞAHISLARLA İLGİLİ,"BİRİSİ 27, BİRİSİ 35 YAŞLARINDA. KIZIM 13 YAŞINDA MAALESEF. BU YAŞTAKİ ÇOCUKLARLA BU ŞAHISLARIN BİR ARADA BİLE BULUNMASI ÇOK OLASI BİR ŞEY DEĞİL. İNSANIN AKLINA GELMEYECEK ŞEYLER. NASIL OLDU, BİLMİYORUM" DEDİ.