Hakkari’de Mahsur Kalan Sürü Köylülerin Çabasıyla Kurtarıldı

Hakkari’nin Ülebera yaylasında aniden başlayan kar yağışı sonrası dağda mahsur kalan sürü, köylülerin yaklaşık 2 saatlik çabasıyla kurtarıldı; bir buzağı telef oldu.

Yayın Tarihi: 17.11.2025 09:57
Güncelleme Tarihi: 17.11.2025 09:57

Hakkari’de Mahsur Kalan Sürü Köylülerin Çabasıyla Kurtarıldı

Hakkari’de mahsur kalan sürü köylülerin çabasıyla kurtarıldı

Ülebera yaylasında kar ve sis zorluğu

Hakkari’nin yüksek kesimlerinde aniden etkili olan kar yağışı, Bay köyü Ülebera yaylasında küçük ve büyükbaş hayvanların geri dönüş yolunu kapattı. Çobanların durumu köylülere bildirmesi üzerine kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Köylüler, karla kaplı patikalarda güçlükle ilerleyerek yaylaya ulaştı. Kar ve sis nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşayan ekipler, yaklaşık 2 saatlik yürüyüşün ardından hayvanlara ulaşmayı başardı.

Hayvan sahiplerinden Cahit Çiftçi, sürüyü sağ salim köye ulaştırdıklarını ifade ederek, başka bir köylümüze ait bir buzağı maalesef kurt saldırısı sonucu telef oldu.

Köylülerin yoğun çabasıyla hayvanlar güvenli bölgeye getirildi ve gerekli kontroller yapıldı.

DAĞDA MAHSUR KALAN HAYVAN SÜRÜSÜ, KÖYLÜLERİN YOĞUN ÇABASIYLA KURTARILDI.

DAĞDA MAHSUR KALAN HAYVAN SÜRÜSÜ, KÖYLÜLERİN YOĞUN ÇABASIYLA KURTARILDI.