DOLAR
42,7 0,01%
EURO
50,24 -0,17%
ALTIN
5.930,53 -0,56%
BITCOIN
3.711.111,37 1,97%

Mısır ve Ürdün, Gazze'de Ateşkesi Güçlendirme Üzerine Görüştü

Mısır ve Ürdün Dışişleri Bakanları, Gazze'de ateşkesi güçlendirmek için telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 02.04.2025 23:46
Güncelleme Tarihi: 02.04.2025 23:46

Mısır ve Ürdün, Gazze'de Ateşkesi Güçlendirme Üzerine Görüştü

Mısır ve Ürdün Dışişleri Bakanları, Gazze Şeridi'nde sükunetin sağlanması ve ateşkesi güçlendirme çabalarını görüşmek üzere bir araya geldi. Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ve Mısırlı mevkidaşı Bedr Abdulati arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesi, gerginliğin artış gösterdiği bir ortamda hayata geçirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, görüşmenin yapılmasının temel nedeni, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi'nde gerginliği artırması ve uluslararası hukuku ihlal etmesi oldu.

İki bakan, Mısır ve Katar'ın Gazze'de sükuneti sağlama ve ateşkesi güçlendirme konusundaki ortak çabalarını da ele aldı. Ayrıca, bakanlar, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki baskınlarını, işgalini ve provokasyonlarını da gündeme getirdi.

Safedi ve Abdulati'nin görüşmelerinde, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskın, bu provokasyonlar arasında değerlendirilerek kaygı duyulduğu ifade edildi.