OBAM ve OSMEK’ten 3 Aralık’ta Farkındalık Buluşması
Demirtaş Kültür Merkezi'nde etkileşim ve deneyim paylaşımı
Osmangazi Engelli Bakım Merkezi (OBAM) üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. OBAM üyeleri, Demirtaş Kültür Merkezinde eğitim gören Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) kursiyerlerini ziyaret ederek keyifli ve verimli bir buluşma gerçekleştirdi.
Ziyaret sırasında OBAM üyeleri sınıfları gezerek kursiyerlerin yaptığı çalışmaları yerinde inceledi, günlük yaşamdan şehirlerin erişebilirliğine kadar pek çok konuda sorular yöneltti. Karşılıklı etkileşim, hem bilgi paylaşımına hem de empati geliştirmeye olanak sağladı.
OSMEK kursiyerleri, bu tür etkinliklerin engelli bireylerin toplumsal hayata katılımını desteklediğini ve farklı kesimlerin birbirini daha iyi anlamasına imkan sunduğunu vurguladı. Ziyaret sonunda OBAM üyeleri, aldıkları cevaplar doğrultusunda kendi el emekleriyle hazırladıkları hediyeleri kursiyerlere verdi.
Yetkili açıklaması
"Engelli vatandaşlarımız için gerekli tüm şartları burada oluşturuyoruz"
OBAM üyeleri ile kursiyerler arasında kurulan bu sıcak bağın, hem empatiyi güçlendirdiği hem de engellilik konusunda daha duyarlı bir toplum oluşturulmasına katkı sunduğunu söyleyen Demirtaş Kültür Merkezi Sorumlusu Harun Tam, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Engelli olmak, insan olmanın doğal bir yaşam döngüsüdür. Hepimiz, bir gün engelli olma ihtimaliyle yaşayan bireyleriz. Yarın başımıza ne geleceğini bilemeyiz. Bu nedenle toplumsal yaşamın her alanında adil bir anlayışı benimsemek zorundayız. Bizler de bu anlayışla, tüm engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu imkanlara ulaşabilmeleri için gerekli tüm şartlar burada oluşturuyor, onların hayatın içinde güçlü ve aktif bir şekilde yer almasını destekliyoruz."
Renkli görüntülerin yaşandığı ziyaretin sonunda OBAM üyeleri ile OSMEK kursiyerleri günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
OSMANGAZİ ENGELLİ BAKIM MERKEZİ (OBAM) ÜYELERİ, 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KAPSAMINDA ANLAMLI BİR ETKİNLİĞE İMZA ATTI. OBAM ÜYELERİ, DEMİRTAŞ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE EĞİTİM GÖREN OSMANGAZİ BELEDİYESİ MESLEK EDİNDİRME KURSLARI (OSMEK) KURSİYERLERİNİ ZİYARET EDEREK KEYİFLİ BİR BULUŞMA GERÇEKLEŞTİRDİ.