Sakarya'da İki Çınar: Faik Baysal ve Necati Mert Sempozyumu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 27 Kasım'da SAÜ'de düzenlenecek 'İki Çınar Bir Şehir' sempozyumunda Faik Baysal ve Necati Mert’i akademik oturumlarla anacak.

Yayın Tarihi: 26.11.2025 13:13
Güncelleme Tarihi: 26.11.2025 13:13

Sakarya'da İki Çınar: Faik Baysal ve Necati Mert Sempozyumu

İki Çınar Bir Şehir: Faik Baysal ve Necati Mert Anılıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin yetiştirdiği iki usta kalem Faik Baysal ve Necati Merti akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen özel bir sempozyumda anıyor. Etkinlik, Sakarya’nın edebi mirasına ışık tutmayı amaçlıyor.

Etkinlik Tarihi ve Mekân

Program 27 Kasım Perşembe günü, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

Program Akışı ve İlk Oturum: Faik Baysal

Günün ilk programı 09.30'da başlayacak. İlk oturumda, edebi mirasıyla Sakarya kültür tarihinde önemli bir yer edinen Faik Baysalın eserleri ve düşünce dünyası ele alınacak. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Engin Yılmaz üstlenecek. Konuşmacılar arasında Prof. Dr. Mustafa Aydemir, Ercan Yılmaz, Dr. Ramazan Kandemir Enser ve Dr. Serhat Demirel bulunuyor.

İkinci Oturum: Necati Mert

İkinci oturum 14.00'te başlayacak ve Sakarya'nın edebiyat belleği olarak anılan Necati Mert odağa alınacak. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Mustafa Aydemir yapacak. Oturumda konuşacak isimler: Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, Bünyamin Demirci, Doç. Dr. Erdem Dönmez ve Doç. Dr. Mesut Koçak.

Katılım ve Çağrı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya’nın iki büyük edebiyat çınarını onurlandıran bu anlamlı buluşmaya tüm vatandaşları davet ediyor.

NECATİ MERT

NECATİ MERT

FAİK BAYSAL