DOLAR
38,4 0%
EURO
43,69 0%
ALTIN
4.094,52 0%
BITCOIN
3.616.233,65 0,01%

Sierra Leone'de M Çiçeği Virüsüne Karşı Aşılama Kampanyası Başlatıldı

Sierra Leone, M çiçeği virüsüne karşı 61 bin 300 doz aşı ile aşılama kampanyasına başladı. İlk olarak sağlık çalışanları hedefleniyor.

Yayın Tarihi: 03.04.2025 17:23
Güncelleme Tarihi: 03.04.2025 17:23

Sierra Leone'de M Çiçeği Virüsüne Karşı Aşılama Kampanyası Başlatıldı

Afrika’nın Batı kesiminde yer alan Sierra Leone, M çiçeği virüsü (mpox) ile mücadelede önemli bir adım atarak aşılama kampanyasını başlattı.

Dünya Sağlık Örgütü ve ortaklarından temin edilen toplam 61 bin 300 doz M çiçeği aşısı, öncelikle sağlık çalışanları, yüksek risk altındaki bireyler ve 12 yaşından büyük çocuklara uygulanmaya başlandı.

Sierra Leone Sağlık Bakanlığı Sosyal Mobilizasyon Koordinatörü Amanda Clemens, aşı kampanyasının ilk safhada Batı Bölgesi'nde başlatıldığını ve süreç içinde diğer topluluklara da yayılacağını duyurdu.

Clemens, M çiçeği vakalarının tedavi edildiği askeri hastanede görev yapan 100'den fazla sağlık çalışanının aşılandığını belirterek, kampanyanın geniş kitlelere ulaşma hedefinde olduğunu ifade etti.

Sierra Leone Ulusal Halk Sağlığı Ajansı tarafından açıklanan verilere göre, ülkede toplamda 125 M çiçeği vakası tespit edilmiş ve bu virüs sebebiyle 2 kişi hayatını kaybetmiştir.

Ülke, ocak ayında M çiçeği nedeniyle halk sağlığı acil durumu ilan etmiş ve özellikle sınır kapılarında gözetimi artırma kararı almıştı.