
TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Alemdar'dan Kritik Açıklamalar
TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, asgari ücret, emekli aylıkları ve kamu işçi alımları konularında önemli açıklamalarda bulundu. Alemdar, IMF'nin 'asgari ücret artışı enflasyonu artırmamalı' ve MÜSİAD'ın 'asgari ücret artışı yüzde 25'i geçmemeli' yönündeki yorumlarının, ülke gerçeklerini yansıtmadığını ifade etti.
Asgari Ücret Artışı Ve Enflasyon
Alemdar, asgari ücret artışının enflasyonun nedeni olmadığını vurgulayarak, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesinde, asgari ücretle ilgili yapılan bu açıklamalar kabul edilemez. Ülkemizdeki ekonomik kriz ve hayat pahalılığının arttığı bu dönemde, asgari ücretlilerin büyük bir sıkıntı içerisinde yaşadığı göz ardı edilmemelidir," dedi.
Emekli Aylıkları ve Belirsizlikler
Ayrıca, 2025 yılında emekli olacak kişilerin, 2024 yılında emekli olanlara göre yaklaşık yüzde 35 oranında aylık kaybı yaşayacağına dikkat çeken Alemdar, bu belirsizliğin ortadan kaldırılması için yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini belirtti. "Yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için bu konunun acil bir şekilde ele alınması şarttır," şeklinde konuştu.