Denetimler sonucunda idari işlem uygulandı
Kastamonu'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen denetimler, kıyı bölgelerindeki yasa dışı palamut avcılığına yönelik kararlılığın bir göstergesi oldu. Yapılan kontrollerde 10 kişi yasağı ihlal ederken, ekipler suçüstü yakalama gerçekleştirdi.
Denetimlerin kapsamı:
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen denetimler, palamut avı yasağının uygulandığı sahalarda yoğunlaştırıldı. Söz konusu yasağın başlangıcı olarak kabul edilen 1 Nisan ile sona erme tarihi 14 Ağustos arasındaki dönemde av yasağını delmeye yönelik girişimler yakından takip edildi. Kontroller öncelikli olarak kıyılardaki balıkçı barınakları ve av araçlarının bulunduğu alanlarda yapıldı.
Uygulanan yaptırımlar:
Yasa dışı avcılık yapanlar hakkında idari para cezası uygulandı; ayrıca ekipler tarafından avlanan su ürünlerine ve kullanılan av araçlarına el konuldu. Bu müdahaleler, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacı doğrultusunda gerçekleştirildi. Yetkililer denetimlerin süreceğini ve mevzuata uymanın önemini vurguladı.

KASTAMONU’DA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ İLE SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI EKİPLERİNCE YÜRÜTÜLEN DENETİMLER NETİCESİNDE KAÇAK PALAMUT AVLAYAN 10 KİŞİYE, CEZAİ İŞLEM UYGULANARAK BALIKLARA DA EL KONULDU.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!