Osmangazi'de sağlık farkındalığı buluşması:
Osmangazi Belediyesi ile Yeşil Bursa Roman Dernekleri Federasyonu iş birliğinde, Dünya Halk Sağlığı Haftası kapsamında çocuklara yönelik sıcak bir etkinlik gerçekleştirildi. Yeşil Bursa Roman Dernekleri Federasyonu'nda düzenlenen programa Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program boyunca çocuklara verilen hediyeler ve onların yüzlerindeki mutluluk etkinliğe renk kattı.
Etkinliğin içeriği ve amaçları:
Programda çocuklara diş macunu ve diş fırçası hediye edildi; amaç ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık yaratmak ve çocuklarda erken yaşta sağlık bilinci oluşturmaktı. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, hediyelerin tek tek takdimi ve çocuklarla yapılan sohbetler etkinliğin temelini oluşturdu. Yerel yönetim ile sivil toplumun güç birliği, dayanışma ve paylaşma duygularını pekiştirdi.
Yerel yönetim mesajı ve katılımcıların sözleri:
Mutlu Esendemir konuşmasında şunları söyledi: "Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte sosyal destek çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bugün de Kamberler’de çocuklarımızla bir araya geldik. Çocuklarımıza diş macunu ve diş fırçası hediye ederek ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladık. Bu çalışmamızı tüm mahallelerimize ulaştıracağız. Osmangazi Belediyesi olarak çocuklarımızın yanında olmaya ve sosyal desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz."
Etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getiren çocuklar ise, "Bugün bizim için çok güzel geçti. Diş fırçası ve diş macunu hediyelerimizi aldık, çok mutlu olduk. Bizleri düşünen Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın'a çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Bu tür programlar, çocukların sağlıklı bir geleceğe hazırlanmasında toplumsal farkındalığın önemini vurgularken, ilçe genelinde benzer çalışmaların yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini gösterdi.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ İLE YEŞİL BURSA ROMAN DERNEKLERİ FEDERASYONU, DÜNYA HALK SAĞLIĞI HAFTASI KAPSAMINDA ÇOCUKLARA YÖNELİK ANLAMLI BİR ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRDİ. TOPLUM SAĞLIĞI KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURMAYI AMAÇLAYAN PROGRAMDA ÇOCUKLARA ÇEŞİTLİ HEDİYELER TAKDİM EDİLİRKEN, YÜZLERİNDEKİ MUTLULUK GÜNE RENK KATTI.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!