Sivas’ta zanaat ve dayanışmayı öne çıkaran 39. ahilik kültürü haftası açıldı

Sivas'ta 39. Ahilik Kültürü Haftası, Atatürk Anıtı'ndaki çelenk töreniyle başladı; oda başkanları, komite üyeleri ve esnaflar açılışa katıldı.


Sivas’ta zanaat ve dayanışmayı öne çıkaran 39. ahilik kültürü haftası açıldı

sivas’ta açılış töreni

Sivas’ta 39. Ahilik Kültürü Haftası törenle başladı. Etkinlikler, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreniyle duyuruldu. Açılışa Ahilik Kutlama Komitesi Başkanı ve Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil ile komite üyeleri katıldı.

açılış töreninin ayrıntıları:

Törende, çelenk sunumunu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 27. Bölge Birliği Başkanı Mesut Dursun, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Özdemir ve Hakan Demirgil gerçekleştirdi. Sunumun ardından katılımcılar saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

etkinliklerin amacı ve beklentiler:

Haftanın düzenlenme amacı, ahilik kültürünün yaşatılması ve bu geleneğin gelecek nesillere aktarılması olarak açıklandı. Törene oda başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda esnafın katıldığı belirtildi. Kent genelinde haftaya ilişkin çeşitli etkinlikler yapılacak ve yerel esnafla mesleki dayanışma vurgulanacak.

Yetkililer, açılışla birlikte başlayan programın hem geleneksel değerleri canlı tutmayı hem de esnafın bir araya gelerek deneyim paylaşmasını hedeflediğini ifade etti. Haftanın ilerleyen günlerinde gerçekleştirilecek etkinliklerin ayrıntıları halkla paylaşılacak.

SİVAS’TA 39. AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI ETKİNLİKLERİ, ATATÜRK ANITI’NDA DÜZENLENEN ÇELENK SUNMA...

SİVAS’TA 39. AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI ETKİNLİKLERİ, ATATÜRK ANITI’NDA DÜZENLENEN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI.

Hazal Tunç

Hazal Tunç

Kültür Sanat Editörü

Mimar Sinan Güzel Sanatlar mezunu. Vizyona giren filmler, tiyatro oyunları, kitap incelemeleri ve sergi haberlerini yayına hazırlıyor.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!