Osmaniye Düziçi'de Şiddetli Rüzgar Mezarlıkta Zarar Verdi
Karacaoğlan Mahallesi'nde dev çamlar köklerinden söküldü
Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde iki gündür etkili olan sağanak, kar ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Karacaoğlan Mahallesi mezarlığında bulunan dev ağaçlar, olumsuz hava şartları nedeniyle köklerinden sökülerek devrildi.
Yaşanan olayda bazı mezarların zarar gördüğü öğrenilirken, devrilen ağaçlar nedeniyle kapanan mahalle yolu ekiplerin çalışmasıyla yeniden ulaşıma açıldı. Devrilen dev ağaçlar kesilerek kaldırılırken mezarlardaki zararlar da ekiplerce düzenlendi.
Karacaoğlan Mahallesi Muhtarı Mustafa Kıraç olayı şu sözlerle aktardı:
"Bölgemizde 2 gündür etkili olan sel ve rüzgarın etkisiyle mezarlığımızdaki büyük çam ağaçları yıkıldı. Birkaç çam ağacının devrilmesiyle yol kapandı ve bazı mezarlar zarar gördü. Bakın, bu mezarımızın yanında çam ağacı vardı. Çam sökülünce zaten oradaki toprağı kepçe ile dışarı aldılar. Daha sonra mezarlığımızı yeniden düzelttik. Yıkılan çam ağaçlarından birkaç tanesi mezarların üzerine devrildi. 2 gündür süren yağmur nedeniyle bu çamları kesip kaldıramadık. Bundan 20-25 yıl önce de böyle bir kar yağışı olmuştu ama bu rüzgar çok felaket bir rüzgardı. Yıkılmadık ağaç bırakmadı, zaten ağaçlarımız göz önünde"
OSMANİYE’DE ŞİDDETLİ FIRTINA DEV AĞAÇLARI KÖKÜNDEN SÖKTÜ