Van'da Yoğun Kar: 625 Yerleşim Yolu Kapandı, Okullar Tatil Edildi
Van genelinde gece saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde birçok mahalle ve kırsal yerleşim zor anlar yaşıyor.
Ulaşım ve çalışmalar
Yoğun kar ve tipi nedeniyle kent genelinde 625 yerleşim yerinin yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Belediye ve karayolları ekipleri, kapanan yolları açmak için aralıksız çalışma yürütüyor; özellikle kırsal ilçelerde yüksek kesimlerde ulaşım aksamaları yaşanıyor ve bazı mahallelere ulaşım tamamen durdu.
Eğitim ve uyarılar
Yoğun kar yağışı nedeniyle Van merkez ve ilçelerde eğitime bir gün ara verildi. Yetkililer, öğrencilerin ve vatandaşların güvenliği için zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması yönünde uyarıda bulundu.
Havalimanı seferleri
Van Ferit Melen Havalimanı'nda da olumsuz hava şartları etkisini gösterdi; kar yağışı ve görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle bazı uçak seferleri iptal olurken bazı seferler rötar yaptı.
Vatandaşın görüşü
Konuyla ilgili konuşan Akif Ölmez, kar yağışının bölge için bereket olduğunu belirterek şunları söyledi: "Kar Allah’ın rahmeti ve bereketidir. Karın yağdığı yıllarda bereket daha fazla olur, ekinler de daha iyi yetişir. İnsanların suya ihtiyacı var. Kur’an-ı Kerim’de, ‘Suyunuz çekilirse size suyu kim verecek?’ buyruluyor. Bu yüzden bizler de Allah’a şükrediyoruz. Van Gölü de oldukça çekilmişti; inşallah bu yağışların göle de faydası olur. Diğer taraftan yağışın muhtemel bir faciaya dönüşmemesi için özellikle saçak altında oluşan buzlara dikkat edilmesi gerekiyor".
VAN GENELİNDE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI, GÜNLÜK YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ. GECE SAATLERİNDEN İTİBAREN ETKİSİNİ ARTIRAN YOĞUN KAR YAĞIŞI VE TİPİ NEDENİYLE KENT GENELİNDE 625 YERLEŞİM YERİNİN YOLU ULAŞIMA KAPANDI, OKULLAR TATİL EDİLİRKEN UÇAK SEFERLERİNDE İSE RÖTARLAR YAŞANDI.