Leyla Aydemir davası: 7 sanık yeniden hâkim karşısında, Yusuf Aydemir tutuklandı

Yargıtay kararıyla bozulan trafikte 7 sanık yeniden yargılandı; mahkeme, Yusuf Aydemir hakkında tutuklama kararı verdi. Duruşma 10 Nisan 2026'ya ertelendi.

Yayın Tarihi: 16.01.2026 15:39
Güncelleme Tarihi: 16.01.2026 15:50

Leyla Aydemir davası: 7 sanık yeniden hâkim karşısında, Yusuf Aydemir tutuklandı

Leyla Aydemir davasında yeni duruşma: 7 sanık yeniden hakim karşısında

Dava ve duruşmanın seyri

Ağrı’da 2018 yılında kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir ile ilgili, Yargıtay tarafından beraat kararlarının bozulmasının ardından 7 sanık yeniden hakim karşısına çıktı.

Duruşmada tanık beyanlarının dinlenmesinin ardından öğle arasından sonra süreç sürdü; sanıklar yeniden ifade verdi ve bazı tanıklar gelecek celse tekrar dinlenmek üzere kayda geçti.

Avukatın talepleri ve anne adına açıklama

Anne Şükran Aydemir adına konuşan avukat Erdoğan Tunç, okunan ve dinlenen tanık beyanlarıyla ilgili söyleyecek hususları olmadığını belirtti ve dosyanın geldiği aşama itibarıyla sanıklar hakkında atılı suçları destekleyen belgelerin daha da netleştiğini ifade etti.

Avukat Tunç, sanıkların yurt dışı bağlantıları sebebiyle kaçma şüphesi bulunduğunu, sanıklar ve yakınlarının diğer sanıklar üzerinde etki edebileceği değerlendirilerek tutuklama talep ettiklerini söyledi. Ayrıca katılan anne Şükran Aydemir’in Kanada’da yaşadığı için duruşmaya katılamadığını, bir sonraki duruşmanın Kanada Konsolosluğu aracılığıyla yapılmasını talep ettiklerini kaydetti.

Sanıkların savunmaları

Sanıklar Ayşe Artam ve Yıldırım Artam beraat talep etti.

Besim Dursun savunmasında, 'Bu işle alakamız yoktur. Mağdur edildik, beraatimizi istiyoruz. Polis nezaretine gittiğimizde Yusuf imza atarken "İtiraf mı ettiler acaba?" diye sordu. Bu cümleyi neden kullandığını bilmiyorum. Baba Nihat, 25 yıl önce evlenmişti ve ayrılmıştı. Kadın ayrıldığında hamileydi. Bebek Nihat’a gönderildi. Çocuk geldikten birkaç gün sonra vefat etti. "Bunu defnedeceğiz" dediler, biz de defnedilmesine yardım ettik. Nihat’ın babası Nadir vardı, yani bebeğin dedesi. Kucağında kefene sarılı bir bebek vardı. Sordum, "Bebek öldü, defnetmeye götürüyorum" dedi. Ben de onunla birlikte gittim. Defnettik. Bebek kızdı galiba' dedi.

Mehmet Ali Aydemir ise, 'Suçsuzum. 8 yıldır yargılanıyoruz. Bu olayla hiçbir alakam yoktur. Beraatimi talep ediyorum' diye konuştu.

Musa Aydemir ve Hatun Dursun de mağdur edildiklerini belirterek beraat talep ettiler; Hatun Dursun ayrıca aleyhinde ifade verenlerden de davacı olduğunu söyledi.

Mahkeme sorgusu ve Yusuf Aydemir'in savunması

Mahkeme başkanı, Yusuf Aydemir'e Leyla’nın kaybolduğu günden bulunana kadar telefonunun internetinin kapalı olduğunu, tuşlu telefon kullandığını söylemesine rağmen elinde akıllı telefon fotoğrafları bulunduğunu ve Nihat Aydemir ile aralarındaki ilişkiye dair sorular yöneltti.

Yusuf Aydemir savunmasında, 'Suçum günahım yoktur, beraatimi istiyorum. Bana iftira atıldı. Keşke katil bulunsaydı. Telefonumun internetinin kapalı olması, internetimin bitmiş olmasından kaynaklanmış olabilir. Ağrı merkeze jandarmayla birlikte geldik. Traktörle yukarıya gitmemin nedeni, Leyla’nın başka bir yerde bulunduğunu duymuş olmamdı. Bu nedenle oraya gittim. Daha sonra tekrar Leyla’nın bulunduğu yere geldim. Nihat Aydemir’le aramızda herhangi bir husumet yoktur. Şüphelendiğim hiç kimse yoktur, olsaydı söylerdim. Abim Nihat Aydemir, yaklaşık 25 yıl önce evlendi. Resmî bir evlilik değildi. Anlaşamadılar. Doğumdan sonra bebeği gönderdiler. Bebek emzirilmemiş, mama verilmiş. Hastalanmış ve vefat etmiş. O dönemde bu tür durumlar devlete bildirilmiyordu. Bildirim yapılmadan defnedildi' ifadelerini kullandı.

Tanık Ahmer Erdoğan ise gelecek celse yeniden dinlenecek.

Mahkemenin kararı ve duruşma tarihleri

Mahkeme, Yusuf Aydemir hakkında öldürme suçuna ilişkin kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu ve kaçma şüphesinin varlığı gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

Dosyanın 12 Şubat 2026 ve 10 Mart 2026 tarihlerinde değerlendirilmesinin ardından duruşma, 10 Nisan 2026 tarihine ertelendi.

AĞRI'DA 2018 YILINDA KAYBOLDUKTAN 18 GÜN SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNAN 4 YAŞINDAKİ LEYLA AYDEMİR'İN...

AĞRI'DA 2018 YILINDA KAYBOLDUKTAN 18 GÜN SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNAN 4 YAŞINDAKİ LEYLA AYDEMİR'İN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN HAKLARINDAKİ BERAAT KARARI YARGITAY TARAFINDAN BOZULAN 7 SANIK, BUGÜN YENİDEN HAKİM KARŞISINA ÇIKTI.

AĞRI'DA 2018 YILINDA KAYBOLDUKTAN 18 GÜN SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNAN 4 YAŞINDAKİ LEYLA AYDEMİR'İN...

Yazar
EDİTÖR

Burak Çelik

3 yıllık deneyime sahip, yeni nesil bir editör. Akdeniz bölgesi, turizm sektörü ve orman yangınları gibi kriz anlarında saha tecrübesi yüksek. Hızlı içerik girişi ve canlı blog yönetiminde yetenekli.