Adana'da 120 suç kaydıyla aranan şüpheli çekiciden telefon çaldı
Adana'da 120 suç kaydı bulunan C.G., çekici sürücüsünün araç indirme işlemi sırasında kabinden cep telefonu çaldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay
Olay, 21 Kasım'da merkez Sarıçam ilçesine bağlı Acıdere Mahallesi'nde meydana geldi. Çekici sahibi M.K., bir otomobili indirmek için aracının arka bölümüne geçti. Bu sırada bir otomobille gelen C.G., çekici sahibinin meşgul olduğunu görüp otomobilden inerek kabinden cep telefonu çaldı ve aracına binip uzaklaştı.
Güvenlik kamerası ve soruşturma
Hırsızlık anı ve çekici sahibinin telefonu arama görüntüleri güvenlik kamerasına yansıdı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, görüntüler üzerindeki incelemede şüphelinin hırsızlıktan 120 suç kaydı bulunduğunu ve 10 ay hapis cezasıyla arandığını belirledi.
Yakalanma ve ifade
Polis ekipleri, şüphelinin Yüreğir ilçesi Yavuz Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenledi. Operasyonda C.G., banyoda saklanırken yakalandı. Emniyete götürülen C.G.'nin, "Hırsızlığı yaptığım için pişmanım. Telefonu çaldıktan sonra bilmediğim bir telefoncuya sattım. Elime geçen parayla da alkol alıp içtim" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen C.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sırasında otomobili kullanan İ.E.'nin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.
ADANA’DA 120 SUÇ KAYDI BULUNAN ŞAHIS, ÇEKİCİ SÜRÜCÜSÜNÜN İNDİRME İŞLEMİYLE MEŞGUL OLDUĞU ANDA FIRSAT KOLLAYIP ÇEKİCİNİN KABİNİNDEN TELEFONU ÇALDI. HIRSIZLIĞIN AN BE AN KAMERAYA YANSIDIĞI OLAYDA ŞÜPHELİNİN RAHATLIĞI DİKKAT ÇEKTİ. TUTUKLANAN ŞÜPHELİ, "HIRSIZLIĞI YAPTIĞI İÇİM PİŞMANIM, TELEFONU SATIP ALKOL ALDIM" DEDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ.