Aksa Kayseri Doğalgaz 2024 Genel Kurulu gerçekleştirildi
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Aksa Kayseri Doğalgaz’ın 2024 Yılı Genel Kurul Toplantısı’na katılarak şirketin yıl içindeki faaliyetlerini ve gelecek hedeflerini değerlendirdi.
Toplantıda enerji altyapısı ve iş birlikleri ele alındı
Genel kurulda, kentin enerji altyapısına ilişkin yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı. Toplantıya Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, başkan yardımcıları Alper Konyalı, Seçkin Odabaşı, Şinasi Gölbaşı ve Aksa Kayseri Doğalgaz Şirket Müdürü Erol Yavuz katıldı. Başkan Büyükkılıç, Kayseri’de doğal gaz arz güvenliğinin güçlendirilmesine yönelik iş birliklerinin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.
Sevkiyat Kontrol Merkezi yerinde incelendi
Toplantının ardından Başkan Büyükkılıç, Aksa Doğalgaz’ın İstanbul’daki merkez binasında bulunan Sevkiyat Kontrol Merkezini ziyaret etti ve doğal gazın şehre 7/24 güvenli şekilde ulaştırılmasını sağlayan teknolojik altyapıyı yerinde inceledi.
İç kaynaklarla geliştirilen ve sürekli iyileştirilen sistem hakkında kapsamlı bilgiler alan Büyükkılıç, merkezin kullanıcı dostu arayüzler ve anlık veri analiz kabiliyeti sayesinde şebekenin her an izlenebildiğini belirtti. Merkezde sahadan anlık olarak aktarılan 180 bini aşkın verinin takip edildiği; ölçüm noktalarında yaşanabilecek sorunlar ile tüketim ve basınç değişikliklerinin anında tespit edildiği ifade edildi.
Sistemin kritik limitlerin aşıldığı durumlarda otomatik alarm ve iş emri oluşturduğu ve bu süreçlerin mobil uygulamalar üzerinden de takip edilebildiği aktarıldı.
Enerji arz güvenliğinin Kayseri için hayati öneme sahip olduğunu söyleyen Başkan Büyükkılıç, doğal gaz hizmetinin kesintisiz sürdürülebilmesi için emek veren tüm ekibe teşekkür ederek, "Şehrimizin enerji altyapısını güçlendiren her çalışmayı önemsiyor, hemşehrilerimize en güvenli hizmeti sunmak adına tüm kurumlarımızla uyum içinde çalışıyoruz" dedi.
AKSA DOĞALGAZ'IN GENEL KURULU YAPILDI