Bingöl Yaygınçayır'da Tek Öğretmen Şeyma Nur Ataş 4 Öğrenciyle Köy Okulunu Canlandırdı

Bingöl'ün Yaygınçayır köyünde 26 yaşındaki öğretmen Şeyma Nur Ataş, 4 öğrencisiyle sınıfı düzenleyip sıcak bir yuvaya dönüştürdü.

Yayın Tarihi: 06.12.2025 11:29
Güncelleme Tarihi: 06.12.2025 11:29

Bingöl Yaygınçayır'da Tek Öğretmen Şeyma Nur Ataş 4 Öğrenciyle Köy Okulunu Canlandırdı

Bingöl Yaygınçayır'da tek öğretmen, dört öğrencinin umudu

Bingöl merkeze bağlı Yaygınçayır Köyü İlkokulu'nda görev yapan 26 yaşındaki Şeyma Nur Ataş, sınıfı kendi çabasıyla yeniden canlandırarak 4 öğrencisine sıcak ve güvenli bir öğrenme ortamı sağladı.

Sınıfı yeniden hayata döndürme çabası

Fiziki şartları yetersiz olan sınıfı kendi imkanlarıyla boyayan, halılar serip düzenleyerek mekânı sıcak bir yuvaya dönüştüren Ataş, sabah erkenden okula gelerek sobayı yakıyor ve öğrencilerini sıcak bir ortamda karşılıyor.

Şeyma Nur Ataş, "4 öğrencim var. Şuan 1 öğrencim izinli. Okula koşa koşa gelmeleri, gözlerindeki o heyecan benim için çok özel. Ben de onların mutlu olacağı, kendilerini güvende hissedeceği bir alan oluşturmak için çabalıyorum. Onların mutlu olması için elimden geleni yapıyorum. Onların mutlu olması için elimden geleni yapıyorum. En büyük amaçlarımdan biri de öğrencilerimizin şehirdeki imkanlardan mahrum kalmamasıdır. Onlara imkan oluşturmak için elimden geleni yapıyorum. Hepimizin içinde birçok yetenek gizli ama bu yeteneklerin ortaya çıkması için de bir imkan lazım. Bir öğrencimin müzik yeteneğimi fark edip, o alanda çalışmalar yapmaya başladık. Onun gözlerindeki değişimi görmek bana tarif edilemez bir mutluluk veriyor. Öğrencilerimin hata yapmaktan çekindiğini fark ettim. Hata yapmaktan korkmamaları gerektiğini, her hatanı aslında bir öğrenmenin parçası olduğunu anlatıyorum. Derslerimizde bu şekilde ilerliyoruz" dedi.

Çok yönlü sorumluluk ve toplumsal etkinlikler

Ataş, köy okulunda tek öğretmen olmanın çok yönlü sorumluluklar getirdiğini vurguluyor. Ailesi küçük olan sınıflarda sosyal etkileşimi artırmak için köy halkını ve velileri sürece dahil ederek kalabalık etkinlikler düzenlediğini belirtiyor.

"Öğretmensiniz birçok rolü aynı anda üsteleniyorsunuz. Bazen sadece bir öğretmen değil, bazen abla, bazen arkadaş, bazen anne babanın yerini tutuyorsunuz. Bu çok büyük bir sorumluluk gibi görünse de aslında beni en çok iyileştiren kısmı da budur. Kısıtlı imkanlarla en iyisini yapmaya çalışmak, hem beni hem de öğrencilerimi büyütüyor. Az sayıda öğrenciler ile sosyal oyunlar kurmamız zor. etkileşimi zenginleştirmek her zaman kolay olmuyor. Bende bu sebeple kalabalık etkinlikler düzenlemeye çalışıyorum. Köy halkını davet ediyorum. Öğrencilerin velileri ile oyunlar oynatıyorum" diye konuştu.

Lojman hayatı ve kişisel öğrenimler

Lojmanda kaldığını aktaran Ataş, "Ekmek yapmayı da, yoğurt mayalamayı da burada öğrendim. Burada attığım her adım, yaptığım her çalışma aslında kendi hayallerimi gerçekleştirdiğim bir yolculuk gibi. Öğrencilerimin gözlerindeki umut oldukça ben de bu mesleğin güzelliğine daha da bağlanıyorum" ifadelerini kullandı.

KÖY OKULUNDA TEK BAŞINA MUCİZELER YARATAN ÖĞRETMEN: "ONLARIN GÖZLERİNDEKİ UMUT BANA GÜÇ...

KÖY OKULUNDA TEK BAŞINA MUCİZELER YARATAN ÖĞRETMEN: "ONLARIN GÖZLERİNDEKİ UMUT BANA GÜÇ VERİYOR"

KÖY OKULUNDA TEK BAŞINA MUCİZELER YARATAN ÖĞRETMEN: "ONLARIN GÖZLERİNDEKİ UMUT BANA GÜÇ...