Erzurum'da 'Ailemle Güvendeyim' ile 712 polis adayına eğitim
Erzurum’da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Ailemle Güvendeyim" projesi kapsamında 712 polis adayı kapsamlı bir eğitim programına katıldı. Eğitim, polis adaylarının aile bağlarını güçlendirmeyi ve sosyal risklere karşı bilinçlenmelerini amaçladı.
Eğitimin amacı ve yetkili açıklamaları
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, konuşmasında aile yapısının toplumun temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak, projenin gençlerin aile bağlarını güçlendirmesi ve sosyal risklere karşı bilinçlenmelerine önemli katkı sağladığını ifade etti.
Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Mehmet Özdemir ise aile kurumunun toplumsal huzurun temeli olduğunu belirterek, evliliğin ve ailenin kutsal bir müessese olduğunu ve bu yapının korunmasının hem bireysel hem toplumsal açıdan büyük önem taşıdığını söyledi. Özdemir, konuşmasının ardından kısa süre önce baba olan polis memuruna bebek maması hediye etti.
Eğitim içeriği
Eğitimi veren Psikolojik Danışman ve Aile Eğitim Programı Eğitmeni Cebrail Koçak, programda aile içi iletişim, sağlıklı iletişim dili, dijital güvenlik, aile hukuku, evlilik birliğinin sorumlulukları, velayet ve nafaka konularına yer verdi. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evlilik destek projeleri, Aile ve Gençlik Fonu, genç çiftlere sağlanan faizsiz kredi uygulamaları ile evlilik hazırlığı yapan gençlere yönelik psiko-sosyal ve ekonomik destekler hakkında kapsamlı bilgi paylaşımı yapıldı.
Koçak, Bakanlığın evliliği güçlendirmeye yönelik politikalarının gençler için önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı.
Kapanış ve katılımcılar
Eğitim sonunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut ile Psikolojik Danışman Cebrail Koçak’a teşekkür belgesi takdim edildi. Eğitime Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, POMEM Müdürü Mehmet Özdemir, eğitmenler ve çok sayıda polis adayı katıldı. Eğitim, Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN "AİLEMLE GÜVENDEYİM" PROJESİ KAPSAMINDA 712 POLİS ADAYINA EĞİTİM VERİLDİ.