Giresun Küçük Sanayi Sitesi'nde Yol ve Altyapı Sorunları
Vali Serdengeçti esnafın taleplerini dinledi
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayan Küçük Sanayi Sitesi'nde incelemelerde bulunarak esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi. Esnaf, öncelikli sorunların yol ve altyapı olduğunu belirtti.
Esnafın öncelikli talepleri
Sanayi Sitesi Başkanı Hamdi Çakır, Vali Serdengeçti'ye bölgenin ihtiyaçları hakkında bilgi vererek şunları söyledi:
"Yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayan sanayi sitesinin öncelikli sorunlarının başında, site girişindeki yol çalışmasının tamamlanması, sanayi içi yolların asfaltlanması ve 2022 yılındaki selde yıkılan yaya köprüsünün yeniden yapılması sanayi esnafı tarafından acil ihtiyaç olarak görülüyor. Bölgeden geçen yüksek gerilim hattının daha sağlıklı bir yapıya kavuşturulması gerekiyor. Ayrıca bölgedeki üç camide görev yapan imamlar için esnaf kendi imkanlarıyla başlattığı imam evi çalışmalarına destek verilmesini istiyoruz"
Muhtarlığın talebi
Alınca Köyü Muhtarı Hüseyin Bayraktar, bölge halkıyla istişarelerin daha sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla bir muhtarlık toplantı salonuna ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Vali Serdengeçti'nin değerlendirmesi
Sanayi sitelerinin şehir ekonomisi açısından taşıdığı önemi vurgulayan Vali Serdengeçti, tüm talepleri not aldığını ifade ederek şu ifadeleri kullandı:
"Sanayi siteleri ustalarıyla, çıraklarıyla ve esnaflarıyla üretimin merkezinde. Devlet olarak taleplerinize destek vermeye devam edeceğiz"
GİRESUN’DA YAKLAŞIK 2 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYAN KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NİN ESNAFI, YOL VE ALTYAPI SORUNLARINI VALİ MEHMET FATİH SERDENGEÇTİ’YE İLETTİ.