Hatay'da 108'inci Cami Bozhöyük Mahallesi'nde İbadete Açıldı
Antakya - Bozhöyük Mahallesi
Hatay'da deprem sonrası inşa edilen 108’inci cami olan Bozhöyük Mahallesi Cami, Vali Mustafa Masatlı’nın katılımıyla ibadete açıldı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da büyük bir yıkım yaşanmış ve yüzlerce bina zarar görmüştü. Depremler sonrası bölgenin yeniden inşa ve ihya süreci kapsamında, Hatay Valiliği ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğiyle camilerin yeniden yapımı ve ihtiyaç duyulan mahallelere yeni cami inşası için çalışmalar başlatıldı.
Asrın felaketinden bu yana inşa edilen 108’inci cami Antakya ilçesi Bozhöyük Mahallesi’nde Vali Mustafa Masatlı’nın katılımıyla ibadete açıldı. Kentte şimdiye kadar 108 cami hizmete alınırken, 54 camide de imar ve inşa çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
Vali Mustafa Masatlı, kentin farklı noktalarında ibadethane inşaatlarının devam ettiğini ifade ederek şu açıklamayı yaptı:
"Tarihin ana karadaki en büyük afetlerinden biriyle yüz yüze geldik. Bu afetlerde can kayıplarımız oldu, öncelikle onlara rabbimden rahmet dilerim. Bu afetle birlikte bizler şehrimizdeki bina stoğunun üçte birini kullanılamaz halde bulduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve riyasetinde dünyanın afet sonrası en büyük ihya, inşa ve imar çalışmaları başladı. Şehrimizde bir taraftan konutlarımızı, ticarethanelerimizi, sağlık tesislerimizi, alt yapımızı, okullarımızı yaparken de diğer taraftan da bu necip milletin bu aziz milletin destekleriyle dini tesislerimizi de ayağa kaldırmaya başladık. Bu süreçte çok sayıda orta hasarlı, az hasarlı olan dini yapılarımızı ayağa kaldırırken diğer taraftan da yıkılanların yerine yenilerini bu necip milletle beraber yapıp, hizmete almaya başladık. Bu gün yeniden yaptığımız 108.camimizi ibadete açıyoruz. Çok şükür, rabbim bize nasip etti. Şuan da farklı noktalarda da inşaatlarımız devam ediyor"
HATAY’DA DEPREM SONRASI İNŞA EDİLEN 108’İNCİ CAMİ OLAN ‘BOZHÖYÜK MAHALLESİ CAMİ’ VALİ MUSTAFA MASATLI’NIN KATILIMIYLA İBADETE AÇILDI.