Sinop'ta DSİ’den Abalı Köyü Dikenli Mahallesi'nde Dere Islahı
Sinop’un Abalı Köyü Dikenli Mahallesi’nde yağışlarla birlikte sık sık yaşanan dere taşkınları nedeniyle tedirgin olan vatandaşların sorunu çözüldü. DSİ ekipleri bölgeye iş makinelerini sevk ederek dere yatağında ıslah ve genişletme çalışmaları başlattı.
Çalışmanın kapsamı ve hedefi
Yapılan çalışmalarla taşkın riskinin azaltılması hedefleniyor. Bölge sakinlerinden Sami Koç çalışmanın ilerleyişi hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: "Makine çok randımanlı çalışıyor. Yaklaşık 700-800 metrelik bir mesafe kaldı, 2-3 yan derenin ağızları da açılacak. Teknik standartlara uygun bir çalışma yürütülüyor. Havalar da müsaade ederse 15 gün içinde Abalı ve Hasanpaşa Ovası’nın sorunu büyük ölçüde çözülmüş olacak. Valiliğimize, DSİ Şube Müdürümüze ve emeği geçen herkese köy adına teşekkür ediyorum. 36 yıl DSİ’de çalışmış bir su yapıları uzmanı olarak yapılan çalışmanın çok doğru ve yerinde olduğunu söylemek isterim"
Yetkililer, çalışmaların kısa süre içinde tamamlanarak taşkın riskinin önemli ölçüde azaltılmasını hedeflediklerini belirtiyor.
SİNOP’UN ABALI KÖYÜ DİKENLİ MAHALLESİ’NDE YAĞIŞLARLA BİRLİKTE SIK SIK YAŞANAN DERE TAŞKINLARI NEDENİYLE TEDİRGİN OLAN VATANDAŞLARIN SORUNU ÇÖZÜLDÜ. DSİ EKİPLERİ ABALI KÖYÜ DİKENLİ MAHALLESİ’NE İŞ MAKİNELERİNİ SEVK EDEREK DERE YATAĞINDA ISLAH VE GENİŞLETME ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.