
Tekirdağ'da Tarihi Eser Operasyonu
Tekirdağ'da jandarma ekipleri, bir teknede tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen 50 tabak ele geçirdi. İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Şarköy ilçesindeki Hoşköy Balıkçı Barınağı'nda denizde tarihi eser aradığı belirtilen B.B.'nin teknesinde kapsamlı bir arama gerçekleştirdi.
Ele Geçirilen Eserler ve Gözaltı İşlemleri
Arama sonucunda, hangi yıllara ait olduğu henüz tespit edilemeyen ancak tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 50 tabak bulundu. Bu durum, Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu'na muhalefet suçunu oluşturması sebebiyle, B.B. gözaltına alındı ve işlemleri devam etmekte.
Tarihi eserlerin korunması ve kaçakçılığının önlenmesi amacıyla jandarma ekiplerinin bu tür operasyonlarına devam edeceği bildirildi.
Tekirdağ'da jandarma ekiplerince bir teknede tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen 50 tabak ele geçirildi.