Dere yatağında gölete giren Ertuğrul yaşamını yitirdi
Erzurum'un Oltu ilçesinde, dere yatağında yapılan hafriyat sonucu oluşan su birikintisine giren 12 yaşındaki Ertuğrul Akyüz boğularak yaşamını yitirdi. Olay, ilçede büyük üzüntüye yol açarken yetkililer tarafından soruşturma başlatıldı.
olayın gelişimi:
Edinilen bilgiye göre, Hatdat Hasan Çelebi Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ertuğrul Akyüz, yaz Kur'an kursu çıkışında arkadaşlarıyla birlikte halı sahada futbol oynadı. Saat 17.00 sularında halı sahadan ayrılan Akyüz, üç arkadaşıyla bisikletlerine binerek Oltu Sivri Çayı dere yatağındaki, daha önce hafriyat sonucu oluşmuş gölete serinlemek için gitti.
Gölete giren çocuklardan biri yüzerken, Ertuğrul bir süre sonra aniden suda çırpınmaya başladı. Arkadaşlarının ilk müdahaleleri sonuç vermedi. Yanlarında cep telefonu bulunmayan çocuklar, yardım isteyebilmek için Oltu çevre yoluna çıkarak yoldan geçenlerden yardım istedi ve durum 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi.
kurtarma çalışmaları ve adli süreç:
İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD, polis ve diğer arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, bölgedeki iş makinesiyle gölette kanal açıp su seviyesini düşürerek arama çalışmalarını sürdürdü. Yapılan çalışmanın ardından Ertuğrul Akyüz'ün cansız bedenine ulaşıldı.
Olay yerindeki ilk müdahalelerin ardından Ertuğrul'un cenazesi Oltu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık ekiplerinin tüm çabalarına rağmen çocuğun hayatını kaybettiği belirlendi. Cumhuriyet savcısının incelemesi ve yapılacak otopsi işlemlerinin ardından cenaze ailesine teslim edildi.
Emniyet ve yetkililer tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yapılacak adli ve idari işlemler doğrultusunda hafriyatın gölet oluşturma süreci ve sorumluluklar da değerlendirilecek.
cenaze töreni ve toplumun tepkisi:
12 yaşındaki Ertuğrul Akyüz için ikindi namazını müteakip Oltu Aslanpaşa Camii'nde cenaze namazı kılındı. Kur'an kursu arkadaşları ön safta yer aldı; acılı çocuklar birbirlerini teselli etmeye çalıştı. Daha sonra cenaze, Kaleboğazı Mahallesi'ne götürülerek mahalle camisinde ikinci namazın ardından mahalle mezarlığında yüzlerce kişinin katıldığı dualarla toprağa verildi.
Cenaze töreninde büyük üzüntü hakim olurken, babası Hasan Akyüz'ün ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Olayla ilgili yetkililer incelemelerini sürdürüyor ve aileye başsağlığı dilekleri iletiliyor.

12 YAŞINDAKİ ERTUĞRUL AKYÜZ İÇİN İKİNDİ NAMAZINI MÜTEAKİP OLTU ASLANPAŞA CAMİİ'NDE CENAZE NAMAZI KILINDI. KURAN KURSU ARKADAŞLARI CENAZE NAMAZINDA ÖN SAFTA YER ALDI.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!