A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası Rakipleri Belirleniyor

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası'nda A Grubu'nda mücadele edecek; kura çekimi Atina'da yarın yapılacak.

Yayın Tarihi: 07.03.2025 09:13
Güncelleme Tarihi: 07.03.2025 09:13

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası Rakipleri Belirleniyor

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın, 18-29 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek 2025 Avrupa Şampiyonasındaki rakipleri yarın belli oluyor.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da yaklaşık olarak TSİ 21.00'de başlayacak kura çekimi, Stavros Niarchos Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Yaşanan bu şampiyona, toplamda 16 ülke ile 40. kez düzenleniyor. Turnuvanın ev sahipleri arasında Almanya'nın Hamburg, Çekya'nın Brno, İtalya'nın Bologna ve Yunanistan'ın Pire kentleri yer alacak.

Milli Takım 2. Torbada

Eleme sürecinde 6'da 6 yaparak grup lideri olan Türkiye, kura çekimine 2. torbadan katılacak. Takımların yer aldığı torbalar ise şöyle belirlenmiş durumda:

  • 1. Torba: İspanya, Fransa, Belçika, Sırbistan
  • 2. Torba: Türkiye, İtalya, Almanya, Çekya
  • 3. Torba: Büyük Britanya, Karadağ, Slovenya, Yunanistan
  • 4. Torba: İsveç, Litvanya, Portekiz, İsviçre

Türkiye, A Grubu'nda Yer Alacak

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın A Grubu'nda yer alacağı ve maçlarını Yunanistan'da oynayacağı bildirildi. Türkiye, diğer ev sahibi takımlar İtalya, Almanya ve Çekya ile aynı torbada bulunduğundan, bu ülkelerle eşleşmeyecek. A Grubu'ndaki rakip kesin olarak Yunanistan olacak. Diğer rakipler ise 1. ve 4. torbadan gelecek.

Şampiyona Formatı

Toplam 16 ülkenin mücadele edeceği bu önemli organizasyonda takımlar, 4 gruba ayrılacak. Her grup 4 takımdan oluşacak ve ilk 2 sırayı alan ekipler çeyrek finale yükselecek. A Grubu maçları Pire, B Grubu maçları Bologna, C Grubu maçları Brno ve D Grubu maçları Hamburg’da gerçekleştirilecek. Çeyrek final maçları ise Yunanistan'ın Pire şehrindeki Barış ve Dostluk Salonu'nda yapılacak. Çeyrek finaller 24-25 Haziran tarihlerinde, yarı finaller 27 Haziran’da ve final ise 28 Haziran’da gerçekleştirilecektir.

11. Kez Avrupa Şampiyonası’nda

A Milli Kadın Basketbol Takımı, üst üste ve toplamda 11. kez Avrupa Şampiyonası’nda boy gösterecek. Ay-yıldızlı ekip, daha önce bu organizasyonda 10 kez mücadele etti. 2005 yılından bu yana tüm Avrupa Şampiyonaları'na katılan Türkiye, 2025 yılında da yarışacak. Milli takım, 2011’de gümüş ve 2013’te bronz madalya kazandı.