DOLAR
38,42 -0,16%
EURO
43,62 0,41%
ALTIN
4.075,3 1,02%
BITCOIN
3.604.702,24 -0,32%

Anadolu Efes, Baskonia'yı 92-76 Mağlup Ederek Çift Maç Haftasına Galibiyetle Başladı

Anadolu Efes, Baskonia'yı 92-76 yenerek çift maç haftasına galibiyetle başladı. Koç Banchi, maç sonrası önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 26.03.2025 22:56
Güncelleme Tarihi: 26.03.2025 22:56

Anadolu Efes, Baskonia'yı 92-76 Mağlup Ederek Çift Maç Haftasına Galibiyetle Başladı

Maç Analizi ve Koç Banchi'nin Değerlendirmesi

THY Avrupa Ligi'nin 31. haftasında Anadolu Efes, İspanyol ekibi Baskonia'yı 92-76 yenerek çift maç haftasına galibiyetle başladı. Maç sonrası basın toplantısında konuşan Anadolu Efes Başantrenörü Luca Banchi, galibiyetin önemine dikkat çekti.

Banchi, "Bizim açımızdan önemli bir galibiyetti. Çift maç haftasına galibiyetle başlamak önemliydi. Toparlanacak çok fazla zamanımız yok. Önümüzdeki maça odaklanmak gerekiyor. İki istekli takımın mücadelesini izledik. İlk 20 dakikada rakibimizin mücadelesi vardı; ikinci yarıda da bunu sürdürmeyi başardılar. Son 15 dakikada ise en iyi basketbolumuzu hem hücumda hem de savunmada sergiledik. Bu, rotasyonumuzun kalitesini de ortaya koydu," dedi.

Play-off mücadelesi ile alakalı olarak Banchi, "Son 4-5 maçtır bu hava içindeyiz. Oynadığımız her maçın final niteliğindeyiz. Sıralamada nerede olduğumuza bakmaksızın mücadelemizi sürdürmek gerekiyor" şeklinde görüş belirtti.

Baskonia Cephesi

Baskonia Başantrenörü Pablo Laso ise yaptığı değerlendirmede, "Efes'i tebrik ediyorum, hak etmiş bir galibiyet aldılar. Son çeyrekte enerjileri bizden fazlaydı. Hücum ribauntlarını kaybetmemiz dışında iyi oynadığımızı düşünüyorum. Efes gibi bir takım karşısında galibiyet alamadık. Üçlük yüzdeleri çok iyiydi. Efes'e bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Ribauntlar bu oyunda çok önemliydi çünkü karşı tarafta eşleşmesi zor oyuncular vardı," ifadelerine yer verdi.