DOLAR
42,58 -0,03%
EURO
49,48 -0,1%
ALTIN
5.772,39 -0,14%
BITCOIN
3.928.297,21 0,85%

BTM 2025 İlk Sahne XL Etkinliği: Girişimciler Sahnedeydi

BTM'nin 2025 yılı ilk Sahne XL etkinliğinde 13 girişimci, 257 milyon dolarlık yatırım ile sahne aldı.

Yayın Tarihi: 26.06.2025 15:17
Güncelleme Tarihi: 26.06.2025 15:17

BTM 2025 İlk Sahne XL Etkinliği: Girişimciler Sahnedeydi

BTM'nin 2025 Yılı İlk Sahne XL Etkinliği

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), yılın ilk Sahne XL etkinliğini “Supernova” temasıyla düzenledi. Etkinlik, İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu ve BTM Genel Müdürü Önder Kul'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Yatırımlar ve Başarılar

21 girişimin stant açtığı etkinlikte, 13 girişim sunum yaparken Develioğlu, BTM girişimcilerinin bugüne kadar aldığı yatırımların değerleme miktarının 257 milyon dolar olduğunu vurguladı. Girişimlerin yaptığı satışların ise 30 milyon doları aştığını belirterek, bu başarıların doğru yolda olduklarının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Teknoloji ve İnovasyon Vurgusu

Develioğlu, “Supernova”, bir yıldızın en parlak anı anlamına geldiğini belirterek, girişimcilerin de kendilerini ve ülkemizin girişimcilik ekosistemini aydınlattığını vurguladı. Teknoloji ve inovasyon üzerine kurulu güçlü bir kalkınma modeli ile ekonomik sıçrama hedeflediklerini dile getirdi.

Girişimcilere Çağrı

Develioğlu, Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde (TEKMER) %84-85 doluluk oranına ulaştıklarını belirterek, her girişimciyi BTM TEKMER’e davet etti. “Dünyanın en iyi 3. kuluçka merkeziyiz” diyerek, fikirleri olan girişimcileri destekleme konusundaki kararlılıklarından bahsetti.

Supernova Teması ve Etkinlikler

BTM Genel Müdürü Kul, Sahne XL buluşmasının ekosistemde marka haline geldiğini ve Supernova temasının her fikirin doğumu ve büyümesini temsil ettiğini belirtti. Kul, yılın ilk ayı itibarıyla bir dizi ulusal ve uluslararası fuarlara katılacaklarını, bu fırsatlar ile girişimcilere destek olacaklarını ifade etti.

İstanbul Ticaret Odası’nın himayelerinde CES, MWC Barcelona, Hannover Messe gibi etkinliklere katılılaileceğini duyuran Kul, girişimcilerin teknoloji ve sanayi alanında önemli fırsatlar elde edeceğini sözlerine ekledi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulan Bilgiyi...

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezinin (BTM) yılda iki kez düzenlediği Sahne XL etkinliği “Supernova” temasıyla gerçekleştirildi. İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu, programa katılarak konuşma yaptı.