Fırat EDAŞ Battalgazi’de 22 Milyon TL’lik Yatırımla Şehir Hatlarını Yeniliyor
Kesintisiz, güvenli ve yüksek kapasiteli enerji hedefi
Doğu Anadolu Bölgesi’nde faaliyet gösteren Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), Malatya kent merkezi ve çevresinde enerji arzını güçlendirmek amacıyla Battalgazi’de yeni bir yatırıma başladı. Şirket, 22 milyon TL tutarındaki kaynakla şehir 1 ve şehir 2 ana hatlarını tamamen yenileyecek.
Yapılan açıklamaya göre, yürütülen çalışmalarda bölgedeki enerji altyapısı modern standartlara taşınıyor. Proje kapsamında 63 saha dağıtım kutusu kurulacak ve 18 bin metre kablo montajı gerçekleştirilecek. Yeni iletim kabloları daha dayanıklı olup, yüksek kapasite sunacak şekilde döşenecek.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki enerji kayıpları azalacak ve arıza riski en aza inecek. Fırat EDAŞ yetkilileri, yatırımların abonelere daha kesintisiz ve güvenilir bir hizmet sunma amacını taşıdığını vurguladı.
Fırat EDAŞ, Malatya’da 458 binin üzerinde aboneye, 6 bin 402 trafo ve yaklaşık 23 bin kilometrelik enerji hattı ile hizmet veriyor. Şirket, Malatya’daki kesintisiz enerji hizmetini desteklemek için önümüzdeki dönemde de yatırımlarını sürdürmeyi planlıyor.
FIRAT EDAŞ, MALATYA’NIN KENT MERKEZİ VE ÇEVRESİNDE KESİNTİSİZ, GÜVENLİ VE YÜKSEK KAPASİTELİ ENERJİ ALTYAPISI OLUŞTURMAK AMACIYLA BATTALGAZİ’DE 22 MİLYON TL’LİK YATIRIMLA ŞEHİR 1 VE ŞEHİR 2 ANA HATLARINI TAMAMEN YENİLEYECEK.