Adana'da 'Zaferin Adı Türkiye Konferansı'
Adana, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 'Zaferin Adı Türkiye Konferansı', Adana Müze Kompleksi'nde düzenlendi.
Doç. Dr. Hüseyin Aydın'ın Vurguları
Konferansta konuşan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Aydın, 15 Temmuz’un etkilerinin gelecekte daha iyi anlaşılacağını ifade etti. Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’nin yakın tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.
Farklı Bir Darbe Deneyimi
Aydın, “15 Temmuz darbe girişimi, önceki askeri müdahalelerden çok farklıdır. 1960 darbesi emir-komuta zinciri dışında, 1980 darbesi ise emir-komuta içinde gerçekleşmişti. Ancak 15 Temmuz'da, devlet içinde örgütlenmiş bir yapının Türkiye Cumhuriyeti'ni ele geçirme çabası mevcuttu. Bu, devletin bütünlüğünü hedef alan bir işgal girişimiydi.” dedi.
Halkın Rolü ve Devlet-Millet Kaynaşması
15 Temmuz gecesinde halkın gösterdiği refleksin tarihin akışını değiştirdiğini vurgulayan Aydın, “Devlet o gece kendi imkanlarıyla bu girişimi bertaraf edebilecek durumda değildi. Denklemi değiştiren halk oldu. Normalde devlet halkını korur ama o gece halk devleti korudu. Bu, çok kıymetli bir durumdu, çünkü devletin gerçek sahibi millettir.” şeklinde konuştu.
Tehditler ve Dersler
Aydın, darbe girişiminin hala tehlike oluşturduğuna dikkat çekerek, “Evlatlarımıza sahip çıkmalıyız. Uyanık olmalıyız. Devlet ve millet kaynaşması çok önemli. Devlet içinde benzer yapılara asla müsamaha gösterilmemeli.” uyarısında bulundu.
Aydın, konuşmasında Türk milletinin tarihi yolculuğunu “15 Temmuz öncesi ve sonrası” olarak ayırarak, geleceğin parlak olduğunu belirtti. “Yaşananlardan ders çıkarmalıyız. Bir devletin, kanserin tüm vücuda yayıldığı bir aşamada bu hastalığı yenip, eskisinden daha güçlü hale gelmesi mucizevi bir durumdur.” ifadelerini kullandı.
Programa, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ve başka davetlilerin katıldığı kaydedildi.
Adana'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında "Zaferin Adı Türkiye Konferansı" gerçekleştirildi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger (ortada), Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Aydın (sağ 3) ve kent protokolü programa katıldı.
Adana'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında "Zaferin Adı Türkiye Konferansı" gerçekleştirildi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger (ortada), Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Aydın (sağ 3) ve kent protokolü programa katıldı.