CHP'den Önemli Toplantı
Halkların Demokratik Partisi (CHP) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grubu, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, partinin genel merkezinde kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantının Detayları
Parti genel başkan yardımcıları, grup başkanvekilleri ve milletvekillerinin katılımıyla düzenlenen toplantı yaklaşık 5 saat sürdü. Toplantının ana gündem maddesi, 6-7-8 Eylül tarihlerinde yapılacak olan 20. Olağanüstü Kurultay'da ele alınacak tüzük değişikliği konularıydı.
Görüşülen Konular
Toplantıda, belediye başkanlığı ve milletvekili adaylıkları için tartışılan ön seçim, 3 dönem kuralı, çarşaf liste, kadın, genç ve meslek kotası gibi konular üzerinde duruldu. Ayrıca, parti üyeliği şartları ile genel başkan adaylığı yöntemleri de masaya yatırıldı.
Tüzük Komisyonu Çalışmaları
Toplantı esnasında, Tüzük Komisyonu'nun çalışmalarına yönelik bilgiler paylaşıldı ve hazırlanan tüzük taslak metninin güncel hali ele alındı.
Özgür Özel'in PM Toplantısı
Genel Başkan Özgür Özel, bu toplantının hemen öncesinde yine parti genel merkezinde 5 saat süren Parti Meclisi (PM) toplantısına başkanlık etti. Özel'in sunumu ile başlayan bu toplantıda, tüzük kurultayı detaylı bir şekilde değerlendirildi ve tüzük taslak metni PM üyeleri ile paylaşılarak görüş ve önerilerin alınması sağlandı.