Fransa'da, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) Jargeau'daki derneğinde meydana gelen yangının kundaklama olduğu Ulusal basında yer alan haberlere göre doğrulandı.
Orleans Savcılığı, dernekte çıkan yangının detayları ile ilgili yürütülen soruşturmada önemli ilerlemeler kaydedildiğini açıkladı. Orléans Cumhuriyet Savcısı Emmanuelle Bochenek-Puren, olay yerinden alınan numunelerin analizlerinin, bir suç eylemi gerçekleştirildiğini ortaya koyduğunu belirtti.
Soruşturma, dini inançları nedeniyle kişilere karşı tehlikeli bir yöntemle zarar verme ve nefreti ve ırkçılığı teşvik etme suçlamaları altında devam edecek.
DİTİB Derneğinde Yangın Detayları
Başkent Paris'e yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta bulunan Jargeau'daki DİTİB derneğinde, 26 Şubat'ta yerel saatle 01.30 sularında yangın çıkmıştı. Olayda can kaybı yaşanmazken, derneğin ibadethanesi büyük zarar gördü.
DİTİB yetkilileri, yangının kundaklama ihtimalini daha önceden araştırdıklarını belirtmişti. Yangın sonrasında Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Kerem Yılmaz ile DİTİB Fransa Başkanı ve Paris Din Hizmetleri Müşaviri Bayram Demirtaş derneği ziyaret etmişti.
Geçen ay, derneğin ibadethanesine İslam karşıtı yazılar yazıldığı da basında yer almıştı.