Kırşehir'de Emekli Kadını Polis Kılığıyla Dolandırdılar
Olayın Detayları
Kırşehir'de yaşayan E.M, kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin telefonuyla arandı. Şüpheli, kadına ziynet eşyaları ve parasının bir hırsızlık olayında kullanıldığını, olayda geçen diğer malzemelerle mukayese edilmek üzere inceleneceğini söyledi ve evde polis görünümlü kişiye teslim etmesi yönünde talepte bulundu.
Kendisine gelen kişiye 1 milyon 150 bin lira değerindeki altın ve para teslim eden kadın, daha sonra dolandırıldığını fark ederek durumu polise bildirdi.
Operasyon ve Gözaltılar
İhbar üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamerası görüntüleri ve telefon kayıtlarını inceleyerek şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Ekipler, Antalya, Yozgat ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon düzenleyerek N.E, E.K, İ.A, B.E. ve C.A'yı yakalayarak Kırşehir'e getirdi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden N.E, İ.A. ve C.A. çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Diğer iki zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kırşehir'de kendilerini polis olarak tanıtıp emekli bir kadını dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.