Midyat Devlet Hastanesi'nde çocuklara moral etkinliği
'Gülümse Midyat, Umut Çocuklarda' projesiyle yatan çocuklara destek
Mardin'in Midyat ilçesinde, Midyat Devlet Hastanesi'nde tedavi gören çocukların moral ve motivasyonunu yükseltmek amacıyla özel bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikle, hastanede tedavi sürecinde olan minik hastaların moralinin korunması hedeflendi.
Başhekim Uzm. Dr. Mehmet Burak Peköz, projeyi başlattıklarını belirterek projenin adını 'Gülümse Midyat, Umut Çocuklarda' olarak açıkladı. Peköz, projenin amacını şu sözlerle özetledi: "Yavrularımız hastanede yatarken sıkılıyor, bu da tedavi süreçlerini olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle onlara moral vermek için oyuncak dağıtımı yapmayı planladık."
Peköz ayrıca, etkinliğin iki ayda bir düzenli hale getirilerek her seferinde daha fazla çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini ve projenin başlangıçta tamamen kendi imkânlarıyla başlatıldığını, artan desteklerle her yatan çocuğa taburcu olurken bir oyuncak hediye etmeyi amaçladıklarını ifade etti.
Programa; Midyat Kaymakamı Mehmet Kaya, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Şenol Çeliker, Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Hasan Timurağaoğlu ile çok sayıda idareci katıldı.
MİDYAT DEVLET HASTANESİNDE TEDAVİ GÖREN ÇOCUKLARIN MORAL VE MOTİVASYONUNU ARTIRMAK AMACIYLA ETKİNLİK DÜZENLENDİ.