DOLAR
42,73 -0,03%
EURO
50,26 -0,2%
ALTIN
5.947,66 0,21%
BITCOIN
3.708.326,64 -0,82%

TUSAŞ HÜRKUŞ Test Pilotu Murat Özpala, İzmir'de Öğrencilerle Buluştu

Murat Özpala, İzmir'de öğrencilere pilotluk deneyimlerini anlatarak hayallerini gerçekleştirmeleri konusunda ilham verdi.

Yayın Tarihi: 15.01.2025 10:09
Güncelleme Tarihi: 15.01.2025 10:15

TUSAŞ HÜRKUŞ Test Pilotu Murat Özpala, İzmir'de Öğrencilerle Buluştu

TUSAŞ Eğitim Uçakları Baş Uçuş Test Pilotluğu Şefi Murat Özpala, İzmir'de Öğrencilerle Buluştu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Eğitim Uçakları Baş Uçuş Test Pilotluğu Şefi ve HÜRKUŞ Test Pilotu Murat Özpala, İzmir'deki üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek, havacılık alanındaki tecrübelerini paylaştı.

Yaşar Üniversitesinden yapılan açıklamalara göre, Özpala, 5 yaşındayken babasının aldığı oyuncak uçakla başlayan pilot olma hayalini öğrencilerle paylaştı. Türkiye'nin ilk temel eğitim uçağı HÜRKUŞ'u ilk kez havalandırmanın getirdiği gururu da dile getirdi.

Özpala, “İlk uçuşu tamamladıktan sonra Vecihi Hürkuş'un kızı Gönül Hürkuş bana çiçek getirdi, 'Allah beni bugünü göreyim diye yaşattı, artık babama kavuşabilirim.' dedi. Bu çok kıymetli bir şey. O gün benim için unutulmaz bir gündü.” ifadelerini kullanarak bu anının kendisi için anlamını vurguladı.

Hayalleri Gerçekleştirmek İçin Çaba Gerek

Murat Özpala, hayallerini gerçekleştirmek için azimle çalışmanın önemine değinerek, “Rol modellere, tecrübelere, hataları görmeye ihtiyacınız var. Bütün hayatları yaşayamazsınız, bütün kitapları okuyamazsınız. Hayat sınırlı, zamanımız ve imkanlarımız sınırlı.” şeklinde konuştu.

Özpala, Atatürk'ün kendisi için bir rol model olduğunu belirterek, “İyi ki de böyle bir rol modelim var. Çok istemek, kafaya koymak ve kafaya koyduktan sonra da hayatınıza bu hayale dönük çekidüzen vermek gerekiyor.” dedi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Eğitim Uçakları Baş Uçuş Test Pilotluğu Şefi ve HÜRKUŞ Test...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Eğitim Uçakları Baş Uçuş Test Pilotluğu Şefi ve HÜRKUŞ Test Pilotu Murat Özpala, İzmir'de üniversite öğrencilerine deneyimlerini anlattı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Eğitim Uçakları Baş Uçuş Test Pilotluğu Şefi ve HÜRKUŞ Test...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Eğitim Uçakları Baş Uçuş Test Pilotluğu Şefi ve HÜRKUŞ Test Pilotu Murat Özpala, İzmir'de üniversite öğrencilerine deneyimlerini anlattı.