sporla bastonunu bıraktı:
82 yaşındaki Kayalı Yavuz, Parkinson hastalığının neden olduğu denge sorunları yüzünden bastonla yürümek zorundaydı. Bağcılar Belediyesi Vefahâne Yaşam Merkezi'ne düzenli gelen Yavuz, merkezin sunduğu aktiviteler sayesinde sosyal zamanını akranlarıyla geçirirken aynı zamanda sağlığına odaklanma imkânı buldu. Merkezde verilen özel destek ve düzenli çalışmalar sonucunda Yavuz, günlük yürüyüşlerini artık baston olmadan gerçekleştirebiliyor.
özel program ve disiplinli çalışma:
Merkezdeki Kadın Spor Eğitmeni Gül Yorulmaz, Yavuz'un durumunu fark ederek onun için bir rehabilitasyon programı hazırladı. Programa spor salonunda günlük yapılan denge, esneklik ve kas güçlendirici egzersizler dahil edildi. Uygulanan program, Yavuz'un hareket kabiliyetinde kademeli olarak iyileşme sağladı; 10 aylık yoğun ve disiplinli çalışmanın sonunda yürüyüşü belirgin biçimde düzeldi.
yaşam kalitesinde artış ve teşekkürler:
Zaman geçirmek için geldiği merkezde sağlığına yeniden kavuştuğunu söyleyen Yavuz, emeği geçenlere minnettarlığını dile getirdi. Yavuz, 'Başta Bağcılar Belediye Başkanımız Yasin Yıldız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada benimle çok yakından ilgilendiler. Spor hocamızın desteğiyle azmettim ve bastonsuz yürümeye başladım. Parkinson hastalığımın getirdiği kas katılığı ve hareket kısıtlılığı sona erdi. Yaşam kalitem arttı' dedi. Bu örnek, belediye merkezlerinin yaşlı bakımında sportif yaklaşımın somut bir başarıya dönüştüğünü gösteriyor.

PARKİNSON HASTALIĞI SEBEBİYLE DENGE BOZUKLUĞU YAŞAYAN VE BASTONLA YÜRÜMEK ZORUNDA KALAN 82 YAŞINDAKİ KAYALI YAVUZ, BAĞCILAR BELEDİYESİ VEFAHÂNE YAŞAM MERKEZİ’NDE ÇÖZÜME KAVUŞTU. 10 AYLIK ÖZEL BİR SPOR EĞİTİMİ ALAN YAVUZ, BASTONU ATIP NORMAL BİR ŞEKİLDE YÜRÜMEYE BAŞLADI.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!