Trump İran rejimini hedef alan seçenekleri değerlendirdi

Trump, İran'a yönelik büyük çaplı saldırıları yeniden başlatma konusunda 'önünde önemli bir karar' olduğunu ve seçenekleri değerlendirdiğini söyledi.


Trump İran rejimini hedef alan seçenekleri değerlendirdi

Trump'ın karar vurgusu:

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la savaşı sona erdirmek amacıyla büyük çaplı askeri saldırıları yeniden başlatıp başlatmama konusunda kritik bir dönüm noktasında olduğunu açıkladı. Trump, Axios haber sitesine verdiği demeçte, "Önümde önemli bir karar var. İçeri girip onları (İran rejimini) yok etmek istiyor muyum, istemiyor muyum? Bu büyük bir karar. Benim için her şey mümkün" ifadelerini kullandı.

BM Genel Kurulu'nda yapılacak görüşmeler:

Trump, 22 Eylül'de New York'ta başlayacak olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları çerçevesinde Körfez ülkelerinin liderleriyle bir araya geleceğini doğruladı. Bu temasları, Körfez ülkelerinin pozisyonunu öğrenmek için bir fırsat olarak gördüğünü belirten Trump, "Nerede durduklarını ve durumlarının nasıl olduğunu öğrenmek istiyorum. Onlara karşı her zaman çok koruyucu davrandık" dedi.

Abluka iddiası ve İran'la temas açıklaması:

Trump, İran'a uygulanan deniz ablukasının çok başarılı olduğunu savundu ve "Ablukaya başladığımızdan beri İran'a giden tek bir gemi bile olmadı. Denediler, biz de onları havaya uçurduk" şeklinde konuştu. Ayrıca, İran yönetiminin ABD ile doğrudan temas halinde olduğunu ve bir anlaşmaya varmak istediğini iddia etti.

Kendisine, BM Genel Kurulu sırasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşüp görüşmeyeceği sorulduğunda Trump kısa yanıt verdi: "Görüşebilirim."

Trump'ın ifadeleri, yönetimin askeri ve diplomatik seçenekleri aynı anda masada tuttuğunu gösteriyor; açıklamalar, olası ağırlaştırılmış askeri adımlar ile çok taraflı diplomatik temasların paralel yürütüldüğüne işaret ediyor.

ABD BAŞKANI DONALD TRUMP, İRAN’LA SAVAŞI SONA ERDİRMEK İÇİN BÜYÜK ÇAPLI SALDIRILARI YENİDEN...

ABD BAŞKANI DONALD TRUMP, İRAN’LA SAVAŞI SONA ERDİRMEK İÇİN BÜYÜK ÇAPLI SALDIRILARI YENİDEN BAŞLATIP BAŞLATMAMA KONUSUNDA KRİTİK BİR DÖNÜM NOKTASINDA OLDUĞUNU BELİRTEREK, "ÖNÜMDE ÖNEMLİ BİR KARAR VAR. İÇERİ GİRİP ONLARI (İRAN REJİMİNİ) YOK ETMEK İSTİYOR MUYUM, İSTEMİYOR MUYUM? BU BÜYÜK BİR KARAR. BENİM İÇİN HER ŞEY MÜMKÜN" AÇIKLAMASINDA BULUNDU.

Serkan Varol

Serkan Varol

Genel Yayın Editörü

12 yıllık gazetecilik geçmişiyle ajans akışlarını denetleyen, günün manşetlerini belirleyen ve 26 kişilik ekibin haber koordinasyonunu sağlayan sorumlu editör.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!