Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,51 0,22%
EURO
34,81 -0,07%
ALTIN
2.427,55 0,19%

Egzamayı kepeği bir gecede bitiriyor! Saç diplerine sürüp uyuyun yeter

Saç sağlığı sorunları arasında mantar, egzama, kepek ve kaşıntı oldukça yaygındır. Özellikle tedavi edilmeyen saç mantarı, bulaşıcı olabilir. bu tür saç sorunlarına karşı evde uygulayabileceğiniz doğal çözümler de bulunmaktadır. Saç mantarı, egzama, kepek ve kaşıntı gibi problemlerden kurtulmak için bu doğal yöntemleri denemek faydalı olabilir. Peki saç problemlerine karşı ne yapmak gerekiyor? Hangi yağlar saç sorunlarına iyi gelir? Konuya dair tüm detaylar haberimizde...

Yayın Tarihi: 16.04.2024 09:39
Güncelleme Tarihi: 16.04.2024 09:39

Egzamayı kepeği bir gecede bitiriyor! Saç diplerine sürüp uyuyun yeter

Saç mantarı, hayatınızın herhangi bir evresinde karşınıza çıkabilecek bir sorun. Deri ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar kategorisinde yer alan saç mantarı, mutlaka tedavi edilmesi gereken bir sağlık meselesi olarak karşımıza çıkıyor. Saç problemlerine karşı doğal yağlar oldukça fayda sağlıyor. Peki hangi yağlar saç problemlerine iyi gelir? İşte detaylar...

saç problemleri

Bağışıklık sisteminin zayıflaması, saç köklerinin düzenli temizlenmemesi ve yanlış saç bakım ürünlerinin kullanımı, saçlarda mantar enfeksiyonunun oluşumuna yol açabilir. 

Saç derisinde beyaz pul pul dökülmeler genellikle egzama varlığının en belirgin göstergesidir. Saçtaki egzama, halk arasında kepek olarak bilinen seboreik dermatit de olabilir.

Seboreik dermatit, saç derisinde en sık rastlanan egzama çeşididir. Diğer egzama türlerinin karakteristik özellikleri arasında, kaşıntılı, kızarık ve bazen iltihaplı bir saç derisi yer alır.

Egzama, saç derisinde sıkça rastlanan ve uzun süreli bir rahatsızlık olabilir. Kafa derisindeki egzama, aniden ortaya çıkabilir ve bazen hiçbir müdahale olmadan geçebilir. Egzamanın altında yatan sebepleri belirlemek ve semptomlara yol açan faktörleri ele almak adına, bir sağlık profesyoneline danışmanız önem taşır.

Saç derisindeki sivilceler, basit bir rahatsızlık gibi algılansa da, zaman zaman ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Bu yüzden, bir sağlık uzmanının görüşü her zaman önemli. Yine de, saç derisindeki kaşıntıyı doğal yöntemlerle hafifletmek mümkün. İşte bu tarz problemleri yaşayanlar için hayat kurtaran doğal yağlar...

saç bakım yağları

HANGİ YAĞLAR SAÇ PROBLEMLERİNE İYİ GELİR?

Jojoba Yağı

Jojoba yağı, saç derisini nemlendirerek kuruluğu önler ve saçların güçlenmesine katkıda bulunur. Cildin kolayca emdiği bu yağ, saç köklerinin sağlıklı bir şekilde nefes almasını ve uzamasını destekler. 

Aynı zamanda, saçların uzamasını ve gürleşmesini teşvik eden önemli doğal çözümler arasında yer alır.Jojoba yağı, hem bağımsız bir bakım ürünü olarak hem de şampuan veya saç kremi gibi ürünlerinize ekleyerek kullanabileceğiniz çok yönlü bir yağdır.

Lavanta Yağı

Lavanta yağı, hoş kokusu sayesinde en popüler saç bakım yağlarından biridir. Saç dökülmesini önlemeye ve saçların kırılmasını azaltmaya yardımcı olur. Saç köklerini besleyerek kan dolaşımını artırır. Kekik ve biberiye yağı ile birlikte kullanıldığında, saç derisi ve cilt bakımında tahriş riskini azaltır. Lavanta yağı, kepek ve kuruluğa karşı etkili bir çözüm sunar.

fındık yağı

Fındık Yağı

Fındık yağı, B1, B2, B6 ve E vitaminleri açısından zengin, doğal bir yağdır ve saç köklerinde kepek oluşumunu önleyen besleyici özelliklere sahiptir. Hem saç hem de cilt bakımında nemlendirici ve parlaklık verici olarak kullanılır. 

Saç dökülmesine karşı etkili olan fındık yağı, saçlara nem sağlayarak onların canlı ve parlak görünmesine katkıda bulunur. Saç bakım rutininize fındık yağını ekleyerek saç sağlığınızı destekleyebilirsiniz.

Argan Yağı

Argan yağı ise, saç bakımında sıklıkla tercih edilen bir başka doğal yağdır. B vitamini ve E vitamini bakımından zengin olan argan yağı, saçları onarmak ve korumak için gerekli yağları içerir. 

Saçların sağlıklı ve güçlü bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Argan yağı, saç köklerinin kurumasını önler, saçlara vitamin sağlar ve saç diplerinin nefes almasına yardımcı olarak dökülme sorununu azaltır.

Safran Yağı

Safran yağı, saç diplerinin gözeneklerini açarak saçların daha güçlü olmasına ve dış etkilere karşı direnç kazanmasına yardımcı olur. Saç diplerindeki kuruluğu gidererek nem sağlar ve saç dökülmesini önlemeye katkıda bulunur. 

Diğer saç bakım yağlarıyla birleştirilerek kullanıldığında etkinliği artırılabilir. Hassas saç derisine sahip kişilerin, bu yağları kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmaları önerilir.

saç sorunları

Nane Yağı

Nane yağı, serinletici özelliği ile saç derisine ferahlık kazandırır ve sağlıklı bir solunum alanı yaratır. Saçların gelişimine katkıda bulunan yağlar arasında önemli bir yere sahip olan nane yağı, düzenli kullanımda saç köklerinin ‘nefes almasına’ olanak tanır. 

Ayrıca, saç derisindeki kuruluğu, kaşıntıyı, kepeği ve dökülmeyi hafifletir. Nane yağının bileşenleri, saçların nemlenmesine yardımcı olur ve deri sorunlarını yatıştırır.

Biberiye Yağı

Biberiye yağı, saçların uzamasını teşvik eden ve dökülmesini azaltan özellikleriyle tanınır. Kafa derisindeki kan akışını artırarak saç köklerini güçlendirir ve antioksidan içeriği sayesinde saçların sağlıklı büyümesine katkı sağlar. Aynı zamanda, saçların erken ağarmasını geciktirmeye yardımcı olduğu da söylenir.