Trabzon'da Zihin Araştırma ve Uygulama Merkezi Açıldı — Otizm ve DEHB Tedavisinde Yeni Adım

Trabzon'da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde otizm ve dikkat eksikliği bozukluklarına yönelik Zihin Araştırma ve Uygulama Merkezi açıldı; tanı, tedavi ve araştırma hedefleniyor.

Yayın Tarihi: 15.08.2025 12:14
Güncelleme Tarihi: 15.08.2025 12:39

Trabzon'da Zihin Araştırma ve Uygulama Merkezi Açıldı — Otizm ve DEHB Tedavisinde Yeni Adım

Trabzon'da Zihin Araştırma ve Uygulama Merkezi hizmete girdi

Trabzon'da, otizm ve dikkat eksikliği bozukluklarına yönelik tedavi hizmeti verecek Zihin Araştırma ve Uygulama Merkezi, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü bünyesinde açıldı.

Açılış töreni ve yetkili açıklamaları

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Hakan Usta açılış programında konuştu. Usta, merkezin ülke çapında otizm tanı ve tedavi çalışmalarına katkı sağlayacağını vurgulayarak, Sağlık Bakanlığı'nın bu tür merkezleri desteklemeye devam ettiğini belirtti. Program metninde yer alan ifadelerden bazıları şunlardı: "Tüm ülkemizde otizmle ilgili tanı ve tedavi yöntemiyle çocuklarımız, gençlerimizin..."

Usta, konuşmasında ayrıca "Bu hepimizin gururu olsa gerek. Otizm merkezi de bunlardan biri. Gerçekten nadir hastalıklar içerisinde otizmin yeri de oldukça fazla, biz buna öncelik vermeye gayret ettik." ifadelerini kullandı.

Merkezin faaliyetlerine dair bilgi veren Usta, "Merkezin su ürünleriyle bağlantılı bir ayağı var. Bir laboratuvar kurulumu daha olacak inşallah. Ona da biz yine elimizden geldiğince devam edeceğiz. Buradan yola çıkarak tüm ülkemizde otizmle ilgili tanı ve tedavi yöntemiyle çocuklarımızın, gençlerimizin sağlık anlamında hizmetini daha ilerilere taşıyacağız. Eksiksiz bir şekilde hizmetimizi vermiş olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Merkezin hedefleri ve beklentiler

İl Sağlık Müdürü Mehmet Topsakal ise merkezin çocuk ve ergen psikiyatrisiyle ilgili hastalıkların tanısal değerlendirmesini yapabileceğine dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'de bir ilk. İnşallah hem bilime hem ülkemize hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Başhekim Prof. Dr. Ali Rıza Aydın merkez hakkında, merkezin Türkiye'deki nörogelişimsel bozukluklar yönünden öncülük yapacağını ve otizm spektrum ile dikkat eksikliği bozukluğu konularında yeni araştırmalar yapılabileceğini belirtti.

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Hakan Usta ve protokol üyeleri merkezin açılışını gerçekleştirdi. Merkezin hizmete girmesiyle birlikte tanı, tedavi ve araştırma alanlarında bölgesel ve ulusal katkı sağlaması hedefleniyor.

Trabzon'da, otizm ve dikkat eksikliği bozukluklarına yönelik tedavi hizmeti verecek Zihin...

Trabzon'da, otizm ve dikkat eksikliği bozukluklarına yönelik tedavi hizmeti verecek Zihin Araştırma ve Uygulama Merkezi açıldı. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Hakan Usta (solda) ve beraberindekiler merkezde incelemelerde bulundu.

Trabzon'da, otizm ve dikkat eksikliği bozukluklarına yönelik tedavi hizmeti verecek Zihin...