
Serdar Keskin: Yeni Yeteneklerle Umut Yeniden Doğuyor
Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 2023 yılında meydana gelen depremlerde hem 19 sporcusunu hem de iki spor salonunu kaybeden muaythai antrenörü Serdar Keskin, yaşadığı acıyı genç sporcuları şampiyonalara hazırlayarak hafifletiyor.
Kahramanmaraş merkezli depremler, Keskin'in 16 yıldan beri hizmet verdiği salonun yanı sıra, afetten sadece bir gün önce açılışını yaptığı yeni salonu da yıktı. Keskin, depremlerde 19 öğrencisini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşarken, geride kalan sporcularına destek olmak için çadır kentte antrenman yapmaya karar aldı.
Yeni Bir Başlangıç: Prefabrik Salon
Çadır kentte öğrencileriyle antrenmanlara devam eden Keskin, zamanla artırdığı öğrenci sayısıyla kiraladığı arsada prefabrik bir spor salonu inşa etti. Şu an bu salonda 150 öğrenci ile çalışmalarına devam eden Keskin, genç yetenekleri ulusal ve uluslararası şampiyonalara hazırlıyor.
“Çocuklarla Beraber Atlattım”
Serdar Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acısını öğrencileriyle birlikte antrenman yaparak hafiflettiğini ifade ederek, depremin getirdiği travmanın etkilerini birlikte aşmaya çalıştıklarını belirtti. Keskin, “Öğrencilerimin kaldıkları yerlere gittim, evleri enkaz olmuştu. Sağ kalan öğrencilerimin hepsine ulaştım. Onların psikolojilerinin düzelebilmesi için çalışma başlattım” dedi.
Keskin, prefabrik salonun oluşturulmasında öğrencileriyle birlikte büyük bir seferberlik gerçekleştirdiklerini ve burada gerçekleştirdikleri antrenmanlarla şampiyonalara katıldıklarını vurguladı. Bu yıl 3 sporcusunu Türkiye Şampiyonası'na götürmeyi planladığını ve başarılı sonuçlara imza atacaklarına inandığını belirtti.
Sporcular İçin Yeni Bir Umut
15 yaşındaki sporcu Hamit Baran Küçük, muaythai antrenmanlarının deprem travmasını atlatmasına yardımcı olduğunu belirtti. Diğer bir öğrenci Uğur Kanuncu ise, antrenöründen maddi ve manevi destek aldığını ifade ederek, “Türkiye’de şampiyonluk kazanıp, dünya şampiyonluğunu hedefliyorum” diye konuştu.
15 yaşındaki Kıvanç Sakallı da, depremler sonrası çadırda başladığı antrenmanlarına şimdi salonda devam ettiğini ve bunun kendisine çok iyi geldiğini belirtti. Antrenmanlarla yaşadığı acıları hafiflettiğini dile getirdi.
Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremlerde 19 sporcusunu ve iki salonunu kaybeden muaythai antrenörü Serdar Keskin, acısını yeni yetenekleri şampiyonalara hazırlayarak hafifletiyor.
Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremlerde 19 sporcusunu ve iki salonunu kaybeden muaythai antrenörü Serdar Keskin, acısını yeni yetenekleri şampiyonalara hazırlayarak hafifletiyor.