Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,66 0,03%
EURO
35,14 0,01%
ALTIN
2.435,95 0,02%

Granit tencere alırken iki kez düşünün! Bu özellik sadece gerçeğinde var

Mutfağınızın baş tacı olarak tanımlanan granit tencereyi satın almadan önce aklınızda bulundurmanız gereken birkaç nokta var. Özellikle bu aralar oldukça popüler olan granit kaplar, sanılanın aksine başka malzemelerden de yapılabiliyor. Peki granit nedir? Granit tencere alımında nelere dikkat edilmeli? Gerçek granit tencere olup olmadığını nasıl anlarız? Tüm bur soruların yanıtı haberimizde..

Yayın Tarihi: 15.02.2024 17:44
Güncelleme Tarihi: 15.02.2024 17:44

Granit tencere alırken iki kez düşünün! Bu özellik sadece gerçeğinde var

Evimizin en popüler alanlarından biri olan mutfağımızda kullandığımız ürünleri özenle seçmeye dikkat ediyoruz. Neredeyse her gün mutfakta kendimiz ve ailemize yemekler pişiriyoruz. Mutfak robotlarından tabak takımlarına, bardaklardan tencerelere kadar kusursuz düzen garantilidir. Sağlıklı ve doğru pişirme için kullandığınız tencerenin özellikleri oldukça önemlidir. Granit tencereler artık mutfağın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş ve pek çok kişinin hayalinin gerçekleşmesine neden olmuştur. Granit tencere alırken hangi detaylara dikkat etmeniz gerektiğine gelin birlikte göz atalım.

Granit kap nedir? Granit tencerelerin özellikleri nelerdir?

Granit tencereler dayanıklılığı ve sağlıklı yapısıyla öne çıkıyor ve yemek pişirirken en çok tercih edilen tencere modeli oluyor. Granit tencere alıp almayacağınızı merak ediyorsanız işte granit tencere satın almanız için 5 neden.

Granit tencereler, başka tencerelere göre daha yapışmaz yüzeye sahip olduğundan daha az yağla yemek pişirebilirsiniz. Diğer taraftan; granit kaplar ısıyı eşit şekilde depolayabildiğinden yiyeceklerin dibe yapışmasını veya yapışmasını önler. Hem gazlı hem de elektrikli ocaklar için mükemmel ısı direncine sahip granit tencereyi tercih edebilirsiniz.

granit tencere alırken dikkat edilmesi gerekenler

Metal kaşık kullanmak granit tencerelerde çizilme gibi sorunların önüne geçer ve bulaşık makinesinde temizlenmesi kolaydır. Granit tencereler yalnızca sağlıklı malzemelerden yapıldığından kanserojen etkisi yoktur.

İpucu: Granit kaplar yüksek ısıya dayanıklılıklarıyla bilinir ve mikrodalgaya uygun değildir.

Bunun gerçek bir granit kap olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Granit tencereler, sağlıklı kullanımları ve uzun ömürlü olmaları nedeniyle evde yemek yapan kadın ve erkekler için mükemmel bir seçimdir. Ancak granit tencere aldığınızda oldukça dikkatli olmanız ve detaylara dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü piyasada "granit" adı altında satılan ancak granit tencere özelliklerini taşımayan birçok ürün bulunmaktadır. Granit tencerenin orijinal olup olmadığını anlamak için aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz:

Granitin en önemli özelliği görünüşüdür. Tanecikli yapıya sahip olan granitler taşın içerdiği minerallerle beraber pembe, beyaz veya gri tanelere sahiptir. Bu görünüme göre granit kapları kolaylıkla tanımlayabilirsiniz. Granit tencereler genellikle gri ve kahve tonlarında gelir.

granit tencere alırken dikkat edilmesi gerekenler

Granit taştan üretildiği için diğer saksılara göre daha ağır yapıya sahiptir. İnternetten satın almıyorsanız, ağırlığını kontrol etmek için tencereyi elinizde tuttuğunuzdan emin olun.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise tencerenin tanınmış, kaliteli bir markadan satın alınması gerektiğidir. Dayanıklı bir yapıya sahip olan granitin en az beş yıl garantiye sahip olması gerekir.

B