Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,66 0,03%
EURO
35,14 0,01%
ALTIN
2.435,95 0,02%

Halıya bulaşan yağ lekesini çıkarmanın pratik yolu! Türlü deterjanla uğraşmaya gerek kalmayacak

Yağ lekesine kesin çözüm yolları sunuldu. Yağ lekesinden nasıl kurtulunur? İşte tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 10.11.2023 19:43
Güncelleme Tarihi: 10.11.2023 19:43

Halıya bulaşan yağ lekesini çıkarmanın pratik yolu! Türlü deterjanla uğraşmaya gerek kalmayacak

Halıya dökülen yağ birçok kadının muzdarip olduğu bir konudur. Yağ lekesi halıdan nasıl çıkarılır? Merak edilen detaylar haberimizde.

YAĞ LEKESİNE KESİN ÇÖZÜM!

Birçok kadının problemi olan halıda oluşan yağ lekesi için kesin çözümler sunuldu. Doğru tarif ile pratik bir çözüm üretilmiştir. Halı üzerinde oluşan yağ lekesinden tamamen kurtulabilirsiniz.halı

İlk çözüm yolu olan halı üzerinde yağ emme tekniğidir. Kağıt havlu, temiz bez yeterli olacaktır. Yağlı kısma bastırmadan kağıt havluyu yerleştirin. Belirli süre beklemesi ardından halı lifleri arasında emme işlemi gerçekleşerek yayılmanın önüne geçilir.

Halıdan yağ çıkarmada bir çok teknik vardır. Fakat seçilen teknikte dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır.

Halının türü temizleme yöntemini belirlemektedir. Suya dayanığı olmayan halılar için su bazlı temizlik malzemeleri kullanılmamalıdır.

Lekenin süresi önemlidir. Ne kadar erken temizleme işlemi gerçekleşirse o kadar çıkarma işlemi kolay sağlanır. Yağ lekesi kurursa temizlenme işlemi daha da zorlaşır.

Yağ lekesi için doğal temizleyiciler kullanılmalıdır. Halının renginin bozulup bozulmayacağına dikkat ederek ürün kullanımı sağlanmalıdır.

Halı deforme edilmeden öncelikle sıcak su kaynatılmalıdır. Lekeye toz deterjan dökülerek sıcak su üzerine dökülmelidir. Beyaz yumuşak bezle leke ovalanmalıdır. Yağ lekesinden geriye bir şey kalmadığı görülecektir.

Bölge su ile nemlendirilir. Nemli olan süngerle bastırılmadan işlemi gerçekleştirin. Yağın sünger tarafından emilmelidir. Süngeri temizletin ve aynı işlemi tekrarlayın. Temizleme işlemi gerçekleştiğinde kağıt havluyla durulama gerçekleştirin.