Manisa'da 15 ton atık ilaç çevreye zarar vermeden imha edildi
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Eczacılar Odası arasında, atık ilaçların çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesine yönelik protokol imzalandı.
Protokol ve uygulama
Protokol, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile Manisa Eczacı Odası Başkanı Duygu Elmas Mutlu tarafından imzalandı. Protokol kapsamında il genelindeki eczanelerden toplanan yaklaşık 15 ton son kullanma tarihi geçmiş olan atık ilaç, uygun şartlarda imha edildi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, "Sıfır Atık" vizyonu doğrultusunda çevre kirliliğini önlemeye yönelik bu çalışmayı hayata geçirdi. Çalışma, Manisa Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütüldü. Eczanelerden toplanan atıklar özel ekiplerce teslim alınarak çevre lisanslı bertaraf tesislerine nakledildi ve yüksek standartlarda imha edilerek yer altı sularına ve toprağa karışması engellendi.
Çevresel önem
Daire başkanlığı yetkilileri, atık ilaçların kontrolsüz şekilde çöpe atılmasının veya doğaya bırakılmasının ciddi çevresel riskler oluşturduğuna dikkat çekti. Yetkililer, bu tür iş birliklerinin çevre bilincinin artmasına ve sürdürülebilir bir gelecek hedeflerine önemli katkı sağladığını vurguladı.
MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE MANİSA ECZACILAR ODASI İŞ BİRLİĞİNDE, ATIK İLAÇLARIN ÇEVREYE ZARAR VERMEDEN BERTARAF EDİLMESİ AMACIYLA PROTOKOL İMZALANDI. PROTOKOL KAPSAMINDA İL GENELİNDEKİ ECZANELERDEN TOPLANAN YAKLAŞIK 15 TON ATIK İLAÇ, UYGUN KOŞULLARDA İMHA EDİLDİ.