Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,66 0,03%
EURO
35,14 0,01%
ALTIN
2.435,95 0,02%

Yedikçe yiyesiniz gelecek atom kurabiye tarifi! Tek lokmasında damaklara lezzet şöleni yaşatıyor

Aromasıyla mest eden Atom Kurabiye tarifi, lezzet avcılarına muazzam bir atıştırmalık deneyimi sunuyor. Kolay yapımı ve sağlıklı içeriğiyle öne çıkan bu tarif, mutfaklara enfes bir lezzetin kapılarını aralıyor. İşte, lezzet şölenine davet: Atom Kurabiye tarifiyle tanışın!

Yayın Tarihi: 02.03.2024 23:30
Güncelleme Tarihi: 02.03.2024 23:30

Yedikçe yiyesiniz gelecek atom kurabiye tarifi! Tek lokmasında damaklara lezzet şöleni yaşatıyor

Lezzet dünyasında yepyeni bir deneyim arayanlar için vazgeçilmez bir tarif: Atom Kurabiye! Kolay hazırlanan ve içeriğinde sağlıklı malzemeler barındıran bu tarif, hem göz alıcı hem de bağımlılık yapacak bir lezzet sunuyor. Atom kurabiye tarifinin detayları ve püf noktalarıyla birlikte nefis bir atıştırmalık sizi bekliyor.

Atom kurabiye tarifi, 250 gram tereyağı, bir adet yumurta sarısı, bir çay bardağı sıvı yağ, bir çay bardağı yoğurt, bir paket vanilya, bir paket kabartma tozu ve dört buçuk su bardağı un gibi basit malzemelerle hazırlanıyor. Ancak asıl büyü, iç harcındaki lezzet patlamasında gizli.

kurabiye

İç harcı için rendelenmiş elmalar ve şekeri tavada pişirerek başlıyoruz. Şekerin erimesi ve elmaların yumuşamasıyla harcımız hazır hale geliyor. Doğranmış kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ve iri parçalanmış cevizleri ekleyerek harcı zenginleştirip, bir tat harikasına dönüştürüyoruz. Tarçın ekleyerek aromatik bir dokunuş katıp, karışımı soğumaya bırakıyoruz.

Bu sırada yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta sarısı, sıvı yağ ve yoğurdu alıp yoğurmaya başlıyoruz. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek kıvamını bulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp açıyoruz. İç harcı ortalarına koyup kapatıyoruz, ardından yumurta akına ve çekilmiş fındığa bulayarak hazırladığımız kurabiyeleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20 dakika kadar pişirip, fırından çıkarıp sıcakken pekmezle gezdiriyoruz. İşte, mis gibi kokan, nefis görünen ve servise hazır hale gelen atom kurabiyeleriniz! Her lokması ayrı bir lezzet şöleni sunan bu tarif, hem görselliği hem de içeriğindeki sağlıklı malzemeleriyle tam anlamıyla bir başyapıt. Afiyet olsun!