DOKA’nın 172. Yönetim Kurulu Toplantısı Ordu’da Gerçekleşti
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) 172. Yönetim Kurulu Toplantısı, Ordu Valisi ve DOKA Dönem Başkanı Muammer Erol’un ev sahipliğinde Ordu’da gerçekleştirildi.
Yerel Kalkınma Hamlesi Başvuruları ve Bölgesel Başarı
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ordu Valisi ve DOKA Dönem Başkanı Muammer Erol, şunları ifade etti: "Yönetim Kurulu toplantımızda ilk olarak bu yıl uygulanmaya başlanan Yerel Kalkınma Hamlesi Programı başvurulanına dair bilgi verilecektir. 30 Eylül 2025 tarihinde tamamlanan başvuru döneminde Bölgemiz toplamda 94 ön başvuruyla ülke genelinde birinci sırada yer almıştır. Bu kapsamda başvuru sürecinde desteklerinden dolayı Yönetim Kurulu üyelerimize ve sektör temsilcilerimize ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz".
Toplantı Gündemi: Mavi Ekonomi ve Yatırım Fırsatları
Vali Erol, programın sonraki aşamalarında yatırım konularına ilişkin önerilerin görüşüleceğini belirterek toplantıda şu konulara da değinileceğini aktardı: ajansın balık işleme ve atıklarından kolajen üretimi fizibilitesi, Karadeniz Bölgesi yat turizmi potansiyeli, deniz ve su sporlarının geliştirilmesi ve mavi bayrak plaj fizibiliteleri. Erol, bu alanlarda planlanan çalışmalar hakkında bilgi verileceğini söyledi.
Başvuruların Ekonomik Etkisi
Vali Erol, yapılan başvuruların potansiyel yatırım tutarının toplam 38,5 milyar TL olduğunu ve projelerin hayata geçmesi halinde bölgede 5.556 kişilik ilave istihdam oluşturulmasının beklendiğini kaydetti.
Tanıtım ve Teknik Destek Faaliyetleri
Ajansın Yerel Kalkınma Hamlesi programına yönelik yürüttüğü tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına ilişkin Vali Erol şu verileri paylaştı: 52 tanıtım-bilgilendirme etkinliği düzenlenmiş ve bu etkinliklere 1.192 kişi katılmıştır. Ayrıca, bilgilendirme ve teknik destek amacıyla 286 firma/kurum ziyareti, 936 telefon görüşmesi gerçekleştirilmiş ve yaklaşık 3.000 e-posta yanıtlanarak bölge içi ve dışından potansiyel yatırımcıların programa erişimi sağlanmıştır.
Toplantıya Katılanlar
Toplantıya, Artvin Valisi Dr. Turan Ergün, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, Ordu Valisi Muammer Erol, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Gümüşhane İl Genel Meclis Başkanı Eşref Balki, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Karlıbel, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay katıldı.
Toplantı, bölgesel kalkınma hedefleri, mavi ekonomi fırsatları ve Yerel Kalkınma Hamlesi programının uygulama sürecine ilişkin değerlendirmelerle sona erdi.
SOLDAN SAĞA GÜMÜŞHANE VALİSİ AYDIN BARUŞ, TRABZON VALİSİ AZİZ YILDIRIM, ORDU VALİSİ MUAMMER EROL, ARTVİN VALİSİ TURAN ERGÜN, GİRESUN VALİSİ MEHMET FATİH SERDENGEÇTİ