Mekap’e OSB Yıldızları Ödülü: 2024’te İstihdamı %55 Arttı
Mekap, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu tarafından düzenlenen OSB Yıldızları Araştırması kapsamında, OSB’lerde istihdamını en çok artıran firmalar arasında gösterilerek plaketle ödüllendirildi.
Ödül Töreni ve Katılımcılar
Ödül töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, OSB başkanları ve çok sayıda sanayicinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplam 12 farklı kategoride 120 firma ödül aldı. Mekap Yönetim Kurulu Üyesi Seçuk İskender plaketini Mehmet Fatih Kacır’dan teslim aldı.
Mekap’in İstihdam Performansı
Türkiye’nin önde gelen iş güvenliği ayakkabısı üreticilerinden Mekap, 2024 yılında çalışan sayısını %55 artırarak OSB’lerdeki istihdam gücüne kayda değer katkı sağladı. Bu performans, şirketi OSB’lerde en çok istihdam artıran firmalar arasında öne çıkardı.
OSBÜK’ün Değerlendirmesi
OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, törende yaptığı konuşmada OSB’lerdeki başarıların Türkiye ekonomisine katkılarına vurgu yaptı. Kütükcü, araştırmaya katılan firmaların cirolar, ihracat, Ar-Ge harcamaları ve istihdam gibi alanlarda önemli artışlar kaydettiğini belirterek, Mekap gibi şirketlerin Türkiye sanayisinin güçlenmesine destek verdiğini ifade etti.
TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN İŞ GÜVENLİĞİ AYAKKABISI ÜRETİCİLERİNDEN MEKAP, ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU (OSBÜK) TARAFINDAN DÜZENLENEN OSB YILDIZLARI ARAŞTIRMASI ÇERÇEVESİNDE, OSB’LERDE İSTİHDAMINI EN ÇOK ARTIRAN FİRMALARDAN BİRİ OLARAK PLAKET ALDI