DOLAR
42,51 -0,08%
EURO
49,52 -0,01%
ALTIN
5.735,14 0,07%
BITCOIN
3.871.532,47 -0,42%

DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit: ‘Kürt Sorunu İçin Çözüm Üretmeliyiz’

DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit, depremler ve orman yangınlarına değinerek, Milli Dayanışma Komisyonu'nun hedeflerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 12.08.2025 14:33
Güncelleme Tarihi: 12.08.2025 14:33

DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit: ‘Kürt Sorunu İçin Çözüm Üretmeliyiz’

DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit, gündemi değerlendirdi

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, bugün 3. toplantısını gerçekleştirecek Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Koçyiğit, "Komisyon, kendi yol haritasını oluşturacak. Pratik bir süreci de önüne koyacak. Bugün muhtemelen ekim ayına kadar olan takvimi de birlikte tartışıp konuşma imkanı bulacağız." ifadelerini kullandı.

Balıkesir'deki Deprem Üzerine Açıklamalar

Koçyiğit, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi. Depremin yıkıcı gücü konusunda ise, "6,1'lik depremin yıkıcı gücü olmadığını görüyoruz. Diğer ülkelerde yaşanan şiddetli depremlerde binalar yıkılmadı ve insanlar yaşamlarını yitirmedi." şeklinde değerlendirdi.

Deprem ve Yangınlarda Alınan Önlemler

Koçyiğit, her depremde sorulması gereken soruları dile getirerek, "Yıllardır binaları güçlendirmek ve kentleri depreme dayanıklı hale getirmek için alınan deprem vergileri nereye gidiyor?" dedi. Ayrıca, ülke genelinde yaşanan orman yangınlarına dair, bazı kesimlerin yangınları "fıtrat" ve "kader" gibi sözcüklerle değerlendirmesini eleştirdi.

Koçyiğit, "Havanın sıcaklığı 30 derecenin üstünde, nem 30'un altında, rüzgar hızı 30'un üstündeyse yangınlar kaçınılmazdır. Bilimsel verileri değerlendirmiyor musunuz? Erken uyarı sistemleri eksik mi?" diyerek yetkilileri sorguladı. Yangınların önüne geçebilmek için bilimsel veriler ışığında bir afet yönetim planının gerekiğini belirtti.

Çözüm Süreci ve Komisyonun Önemi

Koçyiğit, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun kurulmuş olmasından duydukları memnuniyeti yineleyerek, "Kürt sorununun barışçıl ve demokratik çözümüne yönelik her samimi girişim, Türkiye'nin demokrasi yolunda ilerlemesine katkı sunacaktır." dedi.

Kendisinin vurguladığı gibi, komisyonun amacı tespit yerine çözüm, acıları yarıştırma yerine ortak geleceği inşa etmek olmalıdır. Koçyiğit, bugün yapılacak toplantıda, sürecin hukuksal teminatı ve süreci yürütenlerin hukuksal güvencesinin de sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında...

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında...

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.