DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sahte diploma ve ehliyetlerle ilgili yapılan operasyonlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Sonuç ortada, ne kadar büyük dolandırıcılık yapılmış. Tam bir çürümüşlük ve kokuşmuşluk yaşanıyor adeta" ifadelerini kullandı.
Gergerlioğlu, yapılan operasyonlarda yüz yüze oldukları usulsüzlükleri vurguladı. Bu kapsamda usulsüz e-imza üretimi, kamu sistemlerine yetkisiz erişim, sahte lise, lisans ve yüksek lisans diploması düzenlenmesi gibi ciddi iddiaların gündeme geldiğini belirtti. Ayrıca, not ortalamalarının haksız şekilde yükseltildiğinin de altını çizdi.
Ömer Faruk Gergerlioğlu, daha önce Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nda ciddi sıkıntılar olduğuna ilişkin uyarılarda bulunduğunu hatırlatarak, "Vatandaşların kişisel verileri çalınıyor" dedi. Devlet kurumlarını eleştirerek, "Sinekleri öldürmek yerine bataklığı kurutun. Bu kişisel verilerin çalınması hadisesi büyük yolsuzluklara ortam hazırlıyor. Bizi hafife aldıklarında, alın işte, bakın sonuç ortada, ne kadar büyük dolandırıcılık yapılmış" şeklinde konuştu.
Sonuç olarak, Gergerlioğlu yaptığı değerlendirmelerle ülke gündemine dair önemli bir infialın yaşandığını ifade etti.
DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.