Düğünde Viral Olan 'Ne Bilsin Eller' İçin 300 bin lira İddiası

İzmirli Başkaya çiftinin düğünde söyledikleri 'Ne Bilsin Eller' videosu viral olunca, eser sahibi Ankaralı Coşkun uzlaşma için 300 bin lira talep etti.

Yayın Tarihi: 06.12.2025 11:49
Güncelleme Tarihi: 06.12.2025 11:49

Düğünde Viral Olan 'Ne Bilsin Eller' İçin 300 bin lira İddiası

Düğünde Viral Olan 'Ne Bilsin Eller' İçin 300 bin lira İddiası

Viral Video ve Telif Tartışması

İzmirli çift Hasan Başkaya ve Öznur Başkaya'nın 2023’ün Haziran ayında düğünlerinde söylediği 'Ne Bilsin Eller' adlı eser, sosyal medyada hızla yayılarak gündem oldu. Video, özellikle düğün sayfalarında paylaşıldı ve geniş izleyici kitlesi tarafından beğeni topladı.

Eserin sahibi olarak bilinen Ankaralı Coşkun (Coşkun Direk) ilk etapta paylaşılan görüntülerden birinin altına alkış emojisi bırakıp çifti tebrik etti. Ancak videonun yayılmasının ardından sanatçının çift hakkında şikayette bulunduğu ve uzlaşma için 300 bin lira talep ettiği ortaya çıktı.

Çiftin Açıklaması

Müzik öğretmeni Hasan Başkaya, görüntülerin kendi hesaplarından değil farklı düğün sayfaları tarafından paylaşıldığını belirterek, "Eşim amatör olarak söyledi. Gelinliğiyle şarkı söylemesi çok dikkat çekti. Kendi hesabımda bin 500 beğeni kaldı ama farklı hesaplar milyonlara ulaştı" dedi.

Video yayıldıktan sonra çiftten muvafakatname almak istediklerini ancak olumlu yanıt alamadıklarını ifade eden Başkaya, Ankaralı Coşkun’un ilk etapta tebrik ettiğini, kendilerinin de 'Hakkını helal et abi, izinsiz söyledik' şeklindeki yorumuna yanıt verdiğini aktardı. Sonrasında Coşkun'un yorumu sildiğini ve soruşturma açılacağını belirttiğini söyledi.

Talepler ve Çağrı

Başka çiftinin ifadesine göre, kendileri videodan hiçbir maddi kazanç sağlamadıklarını vurguladı ve sanatçının uzlaşma talebinin kendilerini şaşırttığını belirtti. Çift, söz konusu tutarın kendileri için çok yüksek olduğunu ve hayatlarında böyle bir para görmediklerini söyledi.

Başkaya, telif yasalarında boşluklar olduğunu savunarak, izinsiz söylemenin maddi kazanç olmasa bile dava konusu olabildiğini ifade etti. Ankaralı Coşkun’u sevdiğini dile getiren Başkaya, davanın geri çekilmesini ve sanatçıyla birlikte şarkıyı söyleyip klip çekmeyi teklif ettiklerini belirtti: "Biz onu severek dinliyoruz. Davayı geri çekmesini istiyoruz, başka bir isteğimiz yok."

Olay, dijital mecralarda telif ve izin süreçlerinin müzisyenleri ve amatör seslendirenleri nasıl etkilediğine dair tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

İZMİRLİ ÇİFTİN DÜĞÜNLERİNDE SESLENDİRDİKLERİ 'NE BİLSİN ELLER' ŞARKISI SOSYAL MEDYADA VİRAL...

İZMİRLİ ÇİFTİN DÜĞÜNLERİNDE SESLENDİRDİKLERİ 'NE BİLSİN ELLER' ŞARKISI SOSYAL MEDYADA VİRAL OLUNCA, ESERİN SAHİBİ ANKARALI COŞKUN UZLAŞMA İÇİN 300 BİN LİRA TALEP EDEREK DAVA AÇTI.

MÜZİK ÖĞRETMENİ HASAN BAŞKAYA, GÖRÜNTÜLERİN KENDİ HESAPLARINDAN DEĞİL, ÇEŞİTLİ DÜĞÜN SAYFALARI...