Edirne'de Uyuşturucu İle Mücadelede Önemli Başarı
Edirne Valisi Yunus Sezer, kentte geçen ay gerçekleştirilen operasyonlarda 1 ton 328 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı.
Valilikte düzenlediği basın toplantısında, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen önemli çalışmalara dikkat çeken Sezer, sınır kapıları ve kent genelinde büyük operasyonlar yapıldığını vurguladı.
Sezer, emniyet, jandarma ve gümrük muhafaza ekiplerinin koordineli bir şekilde çalıştığını belirtirken, operasyon sayısında bir önceki aya göre yüzde 4 artış yaşandığını ifade etti.
Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin detaylarına da değinen Sezer, yapılan operasyonlarda 296 kilogram esrar, 1019 kilogram skunk, 13 kilogram kokain, 3 bin 391 ecstasy ve 11 bin 690 sentetik ecza ele geçirildiğini açıkladı.
Ayrıca, gümrük ve gümrük dışındaki sahalarda gerçekleştirilen denetimlerde, çok sayıda oto yedek parça, elektronik sigara ve tarihi eser gibi yasa dışı ürünlerin de ele geçirildiği belirtildi.