DOLAR
42,55 -0,01%
EURO
49,57 0%
ALTIN
5.753,37 -0,14%
BITCOIN
3.883.255,14 -0,25%

Emine Erdoğan, Tamar Bagrationi'yi Ağırladı — 'Küresel Sıfır Atık' Beyanı İmzalandı

Emine Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı eşi Tamar Bagrationi ile görüştü; Bagrationi, 'Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı imzaladı ve işbirliği vurgulandı.

Yayın Tarihi: 12.08.2025 18:43
Güncelleme Tarihi: 12.08.2025 18:51

Emine Erdoğan, Tamar Bagrationi'yi Ağırladı — 'Küresel Sıfır Atık' Beyanı İmzalandı

Emine Erdoğan, Tamar Bagrationi'yi Ağırladı — 'Küresel Sıfır Atık' Beyanı İmzalandı

Resmi karşılama ve görüşme

Emine Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikheil Kavelashvili'nin eşi Tamar Bagrationi'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Devlet Konukevi'nde samimiyetle karşıladı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre iki isim, gerçekleştirdikleri ikili görüşmede iki ülkenin kültürel ortak yanları ve olası işbirliklerini ele aldı.

Bagrationi'nin değerlendirmeleri ve imza

Tamar Bagrationi, Emine Erdoğan'ın yürüttüğü çalışmaları çok başarılı bulduğunu ve hayranlıkla takip ettiğini belirterek, "kendisinden öğreneceği çok şey olduğunu" ifade etti. Bagrationi, aile değerlerinin korunması ve gelecek nesillere temiz bir gelecek bırakma hassasiyetini vurguladı ve Türkiye'nin bu değerlere sahip çıkmasından memnuniyet duyduğunu aktardı.

Bagrationi, "Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı"'na destek vermekten büyük mutluluk duyacağını belirtti ve daha sonra beyanı imzaladı. Görüşmede, özellikle Sıfır Atık projesi ve ortaklaşa hayata geçirilebilecek çevre projeleri de gündeme geldi. Bagrationi, çevre sorunlarının küresel olduğunu, bu nedenle herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayarak Emine Erdoğan'ı tebrik etti.

Emine Erdoğan'ın paylaşımı

Emine Erdoğan da görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi: "Göreve başlamalarının ardından ilk resmi ziyaretlerini ülkemize gerçekleştiren Gürcistan Devlet Başkanı'nın kıymetli eşi Tamar Bagrationi Hanımefendi'yi ağırlamaktan memnuniyet duydum. Ülkelerimiz arasındaki güçlü bağlardan kültürel yakınlığımıza, çevreden eğitime kadar pek çok konuyu ele aldık. İşbirliği alanlarımız üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Bu özel buluşma sebebiyle Sayın Bagrationi'nin, Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı imzalayarak çevreye ve insanlığa karşı ortak sorumluluğumuza sunduğu katkı son derece anlamlı. Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakma kararlılığımızı desteklediği için kendilerine yürekten teşekkür ediyorum."

Görüşme, iki ülke arasındaki kültürel bağların güçlendirilmesi ve çevre odaklı projelerde işbirliğinin derinleştirilmesi yönünde olumlu bir adım olarak kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikheil...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikheil Kavelashvili'nin eşi Tamar Bagrationi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Devlet Konukevi'nde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikheil...